Cu toţii în Piaţa Unirii

6Comentarii
Cu toţii în Piaţa Unirii
ORADEA – Sute de orădeni s-au strâns vineri în Piaţa Unirii din Oradea pentru a asista la ceremonialul militar- religios dedicat Zilei Naţionale. Pentru prima dată, în ultimii ani, piaţa a fost plină de oameni.

Tot ca o premieră mulţi dintre cei prezenţi la sărbătoare au luat cu asalt standul cu steguleţe, steagul României şi cel al Oradiei având cea mai mare trecere. Steagul Uniunii Europene a rămas mai mult pe standuri.

Ceremonialul a început în jurul orei 10.00, în prezenţa mai marilor judeţului şi Oradiei, politicieni, edili, cadre militare şi şefii principalelor instituţii din Oradea, nelipsiţi la astfel de evenimente. Totodată, pentru prima dată UDMR a fost reprezentat de trei persoane importante din conducere: preşedintele formaţiunii politice şi al CJ Bihor, Kiss Alexandru, viceprimarul Oradiei, Biro Rozalia şi consilierul judeţean Szabo Odon. De altfel, la Ziua Naţională, UDMR Bihor a depus la statuia lui Mihai Viteazul o coroană de flori cu steagul României. La ceremonialul de depunere de coroane PSD-ul şi PD-ul au fost cel mai bine reprezentanţi. Ambele partide au venit cu zeci de reprezentanţi la Ziua Naţională.

Cel mai savurat moment a fost defilarea Detaşamentul de Onoare, format din jandarmi, militari şi poliţişti de frontieră. Tot o premieră a fost şi faptul că detaşamentul de defilare a fost condus de un poliţişti de frontieră, comisarul Marius Cura. Militarii, au părăsit Piaţa Unirii, după prezentarea onorului, pe muzica fanfarei Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” şi în aplauzele celor prezenţi.

Totul s-a terminat cu o serie de concerte de cântece patriotice şi populare. Însă, sărbătoarea a continuat pe tot parcursul sfârşitului de săptămână, cu concerte şi reprezentaţii ale unor formaţii de dans popular şi modern. Centrul Oradiei a fost închis începând de vineri şi până duminică.

Georgiana Anghel6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor