Culoare și veselie la Liceul de Arte

Foto: Costel Demian
Foto: Costel Demian
A XI-a ediție a Festivalului Copiilor, organizat de Asociația Pro Bambini, s-a desfășurat joi la Liceul de Arte.


Ziua Copilului a fost sărbătorită în avans de Asociația Pro Bambini din Oradea. Joi, la Liceul de Arte din Oradea a avut loc o „întâlnire” fericită a celor mari cu cei mici, în cadrul Festivalului Copiilor organizat de Asociația Pro Bambini. Copiii de la mai multe școli din Oradea, dar și din județ, le-au fost părinților, dascălilor și invitaților la spectacol ghizi într-o lume a inocenței și gazde într-o lume de povești.

Ediția din acest an a Festivalului Copiilor a avut patru componente: un spectacol cu momente artistice prezentate de copii, pizza și film pentru copii care provin din medii defavorizate, susținuți de Pro Bambini, „Cartea, prietena copiilor” și un concurs de creație plastică „Visul meu de copil”.

Bogăție prin muzică și dans

Cu toții s-au îmbogățit sufletește prin melodiile și ritmurile vesele și pline de dragoste ale copiilor implicați în spectacol: corul clasei a II-a a Liceului de Arte (coordonat de prof. Valeria Bunica, Alexandra Ionoi și condus de prof. Ioana Cioară), elevii clasei I A de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” (prof. Ioana Chișiu), Ansamblul „Florile Hidișelului” al Școlii Gimnaziale nr. 1 Hidișelu de Sus (prof. Carmen Băliban, director Elena Moza și coregraf George Șimon), elevii clasei a II-a C de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna” (prof. coordonator Elena Pavel și coregraf Florin Culda).

Pe scenă au urcat cu un dans modern elevii Alina Chiru și Marc Baciu, de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” (coordonator prof. Rodica Turcaș), Dania Uifaluși din clasa a IV-a B de la Colegiul Național „Iosif Vulcan” Oradea, care a prezentat cântecul „Vis copilăresc” (coordonator prof. Maria Duma), Ioana Farc din clasa a IV-a B de la Colegiul Național „Iosif Vulcan”, cu poezia „Orice copil are un nume” a lui George Țărnea (coordonator prof. Maria Duma), Ioana Dehelean (clasa a X-a la Liceul de Arte) și prof. Attila Szabo de la Liceul de Arte, care au interpretat un cântec la chitară.

Un moment aparte l-au prezentat membrii Ansamblului Liceului Tehnologic „Petofi Sandor” din Săcueni (prof. Csilla Beres). Eleva Ioana Dobra, din clasa a II-a B de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea, a încântat prin cântecul „Lioară, Lioară” (prof. Stela Tăut), iar Alexandru Lucaciu, din clasa a III-a de la Liceul de Arte, a uimit publicul cu un cântec interpretat la vioară. El a fost pregătit de profesorii Lucia Galan și Eduard Sabău.

Spectacolul s-a încheiat cu un dans popular prezentat de copiii de la Ansamblul „Mugurelul” de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea, coordonați de profesoarele Doina Lung și Ecaterina Hannel.

Ediția din acest an a festivalului a inclus și vernisajul expoziţiei „Visul meu de copil”. Totodată, au fost acordate cele 145 de premii ale concursului de creaţie plastică „Visul meu de copil”. Fiecare din cei peste 150 de copii implicaţi în spectacol a primit la final diplomă şi un pacheţel cu dulciuri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !