Cultivatorii de tomate au primit bani

De Simona Drimbău
Cultivatorii de tomate au primit bani
60 de fermieri bihoreni au primit o nouă tranşă de bani în cadrul Programului Tomate.

Urmare a implementării programului de finanţare promovat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru sprijinirea producătorilor de tomate, în această perioadă Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Bihor a virat sumele de bani pentru 60 de exploataţii agricole înscrise în program. Sumele virate sunt aferente etapei de producere şi valorificare din această toamnă.

Dacă în perioada de valorificare din vară un număr de 55 cultivatori de roşii din judeţul Bihor au beneficiat de 3.000 euro fiecare, în total 165.000 euro ca urmare a valorificării tomatelor româneşti pe piaţa internă pentru etapa din toamna acestui an un număr de 117 producători agricoli au comunicat plantarea şi rodirea celor 1000 mp spaţiu protejat cu tomate.

Dintre aceştia pentru 60 de producători agricoli, luni, 27 noiembrie au fost viraţi banii în conturile acestora. Alte 36 de dosare sunt depuse şi avizate pentru plată urmând ca în zilele următoare să fie solicitate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale sumele necesare efectuării plăţilor.

„Un lucru îmbucurător este că doar trei producători agricoli din judeţul Bihor s-au retras din acest program. Doi producători s-au retras din motive obiective şi unul a fost declarat neeligibil ca urmare a verificărilor efectuate. Doresc să aduc în atenţia celor interesaţi că pentru anul 2018 Programul tomate va continua urmând ca în perioada următoare să fie aprobată printr-o Hotărâre de Guvern procedura de depunere a cererilor de înscriere în Programul Tomate 2018”, ne-a spus Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei pentru Agricultură Bihor.

Cei interesaţi se pot informa la sediul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeana Bihor din Municipiul Oradea, str. Dimitrie Cantemir, nr. 24 -26, telefon : 0259416722; e-mail : dadr.bh@madr.ro, persoană de contact ing. Varga Alecsandru Pavel.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !