Cultivau cannabis prin bălării

Cultivau cannabis prin bălării
Dupa doua luni de supravegheri, politistii Serviciului Antidrog din Satu Mare, ajutati de colegii oradeni, au arestat cinci tineri satmareni care înfiintasera o cultura de cânepa indiana pe malul Somesului.

Studentii au fost prinsi în flagrant chiar dupa ce recoltasera de pe fâsie 10 kilograme din planta cu pricina.


„Plantele au fost cultivate în locuri diferite, într-o zona cu vegetatie bogata. Tinerii au fost urmariti cum veneau periodic sa sape si sa înfiga bete pentru ca plantele sa creasca pe verticala”, a declarat subcomisarul Emil Sugac, seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizata si Antidrog Satu Mare. Serviciul face parte din Biroul de Combatere a Crimei Oraganizate (BCCO) din Oradea.
Plantele de cannabis au fost rasadite în zona inundabila a râului Somes, între Satu Mare si localitatea Martinesti.

În flagrant


Politistii satmareni au organizat martea trecuta un flagrant în timpul caruia au fost prinsi trei dintre cultivatorii de droguri, având asupra lor 10 kg de cannabis proaspat cules. Ceilalti doi au fost depistati în zilele urmatoare. Împreuna cu plantele ramase, care au fost culese ulterior de politisti, rezulta ca tinerii urmau sa obtina o cantitate totala 18 kg de cannabis, evaluata la suma de 2,7 miliarde de lei vechi.


În probele biologice recoltate de la suspecti, oamenii legii au gasit urme de tetrahidrocanabinol (THC), de unde rezulta ca acestia erau consumatori de cannabis.
Instanta de judecata a hotarât ca banuitii sa fie cercetati în stare de libertate, fiindu-le interzisa parasirea teritoriului României pentru 30 de zile. Daca vor fi gasiti vinovati pentru înfiintarea culturilor de stupefiante, studentii risca sa petreaca ani buni dupa gratii.

Sebastian Kovacs