Cultura, la Toamna orădeană

Cultura, la Toamna orădeană
Programul celei de-a XlV-a editii a Toamnei oradene abunda în evenimente cultural-artistice. Înca din primele zile ale manifestarilor, iubitorii de arta au ocazia sa participe la o prima expozitie organizata de artistii plastici oradeni în parcarea din spatele statuii lui Mihai Eminescu, din strada Independentei.

Cele doua zile, 1 si 2 octombrie, dedicate folclorului, vor cuprinde Festivalul dansului, portului si cântecului bihorean.

Expozitii si spectacole

În data de 5 octombrie, cei interesati de arta fotografica vor putea participa la vernisajul expozitiei personale a presedintelui Foto Clubului Nufarul, Stefan Toth, intitulata „Epopeea Tibetului”, eveniment care va avea loc la Galeria „Foto Art”.

Unul dintre cele mai asteptate momente ale Toamnei oradene va fi, cu certitudine, Gala tinerelor talente, manifestare care se va desfasura în data de 6 octombrie la Teatrul de Stat. Salonul Municipal de Arta îsi va deschide portile în 15 octombrie, la Muzeul Tarii Crisurilor.

Teatrul de Stat din Oradea va iesi din sediu si va monta în doua spatii inedite câte un spectacol de teatru. Este vorba despre „Soacra cu trei nurori”, care se va juca în Parcul Balcescu, în 12 octombrie, si „Bolnavul închipuit”, în 28 octombrie, în parcarea de la Lotus Plaza. Pe lânga acestea vor mai fi diferite concursuri de cultura generala, recitari de poezie si Concursul de rebus al Toamnei oradene.

Laura Voicu