Culturi asigurate cu bani europeni

De Simona Drimbău
Sprijin pentru culturi calamitate
Sprijin pentru culturi calamitate - © FOTO: FAN
Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de 70%, respectiv 55%, din valoarea primei de asigurare.

Începând cu data de 1 aprilie, fermierii pot beneficia de 42 milioane de euro prin depunerea de cereri pentru submăsura 17.1 – Prime de asigurare a culturilor, a animalelor şi a plantelor din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.

Cei care vor depune cerere pentru această măsură vor primi despăgubiri în caz de inundaţii, secetă, grindină, îngheţ, tornade, ploi torenţiale şi furtuni.

Sesiunea anuală de depunere a cererilor de finanţare pentru această submăsură este împărţită în două etape, şi anume pentru culturile de primăvară şi pentru cele de toamnă.

Sprijinul public nerambursabil acordat în cadrul acestei submăsuri este de 70% din valoarea primei de asigurare eligibile şi plătite efectiv de către fermier, în cazul fermelor mici, cu dimensiune economică până la 11.999 euro standard output (SO), iar 55% din valoarea primei de asigurare eligibile şi plătite efectiv de către fermier, în cazul fermelor cu dimensiune economică mai mare sau egală cu 12.000 SO.

Pentru a putea beneficia de acest sprijin, solicitantul va încheia o asigurare pentru riscurile prevăzute, angajându-se să plătească valoarea integrală a primei de asigurare din cuantumul şi la termenele prevăzute în contractul de asigurare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !