Cum iau credit pentru casă

Cum iau credit pentru casă
Deva – Persoanele care doresc să cumpere o casă apelând la un credit trebuie să analizeze ofertele băncilor prin prisma celor trei criterii enumerate anterior. Termenul de rambursare variază între 25 şi 35 de ani. Valoarea comisioanelor este una dintre cele mai importante informaţii ce trebuie obţinută, în funcţie de care veţi avea o imagine clară a costului integral al creditului.

Dosarul de credit

Dosarul de credit cuprinde: cererea de credit, documente doveditoare ale venitului, copii acte de identitate. Pentru analizarea dosarului, unele bănci, solicită plata unei taxe. Analiza dosarului durează circa două săptămâni. Ulterior se depun copii după actele proprietăţii ce urmează a fi cumpărate: act de proprietate vânzător, cadastru şi întabulare, adeverinţa de la asociaţia de proprietari privind plata întreţinerii avizată la primărie, acte de identitate ale vânzătorilor şi cumpărătorilor.

Evaluarea casei

Băncile au un expert evaluator autorizat care va efectua o vizită la proprietatea ce face obiectul tranzacţiei. În caz că evaluarea este mai mică decât suma stabilită între vânzător-cumpărător, banca va lua în calcul valoarea stabilită de evaluator, ceea ce automat înseamnă că valoarea creditului va fi mai mică. Costul evaluării este cuprins între 100-150 de euro.

Semnarea contractului

Semnarea contractului de vânzare-cumpărare are loc la bancă şi este autentificat de un notar. E nevoie, în plus, de extrasul de carte funciară şi certificatul fiscal prin care se atestă că impozitul datorat statului pentru proprietate a fost achitat la zi. În momentul semnării actelor sunt plătite comisioanele datorate băncii pentru tranzacţie şi notarul. Vânzătorul intră în posesia banilor, fie la câteva ore după semnarea actelor, fie după ce banca intră în posesia unui nou extras de carte funciară din care să reiese că a fost înscrisă ipoteca pe imobilul tranzacţionat.

Dobânzi credite ipotecare/imobiliare

Banca euro lei CHF
BancPost 6,9-8,9% 9,9% 4,85-5,35%
Piraeus 9,66% 10,63-11,63% 6,13%
Raiffeisen 6,9-9% 8,4% –
OTP Bank 7,5% 8,5% 5,5%
Banca Românească 5,9-7,25% – 4,5-5,5%
Banca Transilvania 10% 6,5-11,5% –
Volksbank 5,95% 8,9% 4,25%

Sursa: www.creditimobiliar.ro

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !