Cum iti inscrii micutul la scoala

Cum iti inscrii micutul la scoala
Deşi Ministerul Educaţiei nu şi-a publicat metodologia definitivă de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013/2014, conducerea ISJ Bihor a ieşit în întâmpinarea părinţilor cu copii de 6 – 7 ani.

În clasa pregătitoare se înscriu obligatoriu copiii care până pe 31 august împlinesc 6 ani. Pentru copiii care împlinesc 6 ani între 31 august şi 31 decembrie, înscrierea în „clasa zero” este la latitudinea părinţilor, dar este condiţionată de o evaluare psiho-somatică la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Bihor.

Copiii care până pe 31 august împlinesc 7 ani se înscriu direct în clasa I. ƒ„Această metodologie e valabilă doar anul acesta. Din 2014, în clasa I vor ajunge doar absolvenţii de clasa zero”, a anuţat şeful ISJ Bihor, Daniel Negrean.

Înscrierea în clasa pregătitoare se va face anul acesta în două etape. Între 2 şi 22 aprilie, părinţii trebuie să aleagă o şcoală, de circumscripţie sau nu, şi să completeze cererea de înscriere. Părinţii care preferă o altă şcoală decât cea de circumspripţie pot să rezerve locul copilului lor la şcoala din vecinătate în caz că micuţul nu intră la şcoala aleasă. În etapa 8 – 17 mai se vor înscrie copiii rămaşi pe dinafară după prima etapă.

Detalii se găsesc pe secţiunea „Înscrierea în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014» de pe site-ul www.isjbihor.ro sau la tel verde, 0 800 816 259.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !