Cum ne creştem copiii?

Cum ne creştem copiii?
Astăzi, la Sala Logos din Deva, ora 18.00, are loc o întâlnire cu tema „Copiii sunt din Rai”.

. Invitatul ce va susţine dezbaterea este preotul Radomir Stoica de la Seminarul Teologic din Arad.

Creşterea copiilor nu se învaţă niciunde. Cu toate acestea, majorităţii dintre noi ni se cere ca, la un moment dat în viaţă, să fim specialişti în acest domeniu. Miza e mare: formarea personalităţii propriilor copii.
Parintele Radomir Stoica (între altele – tată a patru copii) va încerca să prezinte o paralelă între viziunea lui John Gray asupra educaţiei copiilor şi perspectiva creştină cu privire la acest subiect.”Cartea “Copii sunt din Rai” este deosebit de utilă pentru un părinte care doreşte să-şi crească
copilul totodată în dragoste de Dumnezeu şi de semenii lui, cu o capacitate mare de a se descoperi pe sine însuşi, cooperant şi iubitor. Poate fi recomandată tuturor părinţilor, indiferent de vârsta lor sau a copiilor.

Recomandarea Editurii Vremea:
“Având permisiunea de a fi diferiţi de ceilalţi, copiii devin capabili să descopere, să aprecieze şi să-şi dezvolte potenţialul interior unic. Având permisiunea de a greşi, copiii devin capabili să se autocorecteze, să înveţe din propriile greşeli şi să obţină succese mai mari.
Având permisiunea de a-şi exprima sentimentele negative, copiii învaţă să-şi controleze emoţiile şi-şi dezvoltă conştiinţa de sine.
Având permisiunea de a vrea mai mult, copiii dobândesc sentimentul că ştiu ce merită şi capacitatea de a amâna o recompensă. Ei sunt capabili să vrea mai mult dar, cu toate acestea, sunt fericiţi cu ceea ce au.
Având permisiunea de a se opune, copiii devin capabili să-şi exerseze voinţa şi să-şi construiască o personalitate reala şi pozitivă.
Aceasta trezeşte dorinţa naturală a copilului de a coopera şi de a fi îndrumat de părinţi. Învăţând cum să conducă rezistenţa copiilor lor, părinţii îşi păstrează controlul, acordându-le în acelaşi timp o libertate sporită.”


Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !