Cum ne uitam la un DVD adus din SUA

Reactualizat la:
Cum ne uitam la un DVD adus din SUA
Pentru a vizualiza un DVD cumparat din Statele Unite (cod regional 1) pe o unitate DVD-ROM cu codul regional 2 (Europa/Romania), trebuie ca software-ul DVD sa comute setarea de cod in unitate.

La unitatile DVD mai noi, acest lucru este posibil doar de cinci ori, dupa care codul de tara este ‘batut in cuie’. Pentru ca unitatile DVD-ROM sa corespunda conventiilor internationale, ele sunt prevazute cu un Regional Protection Code (RPC). RPC-1 inseamna ca unitatile pot fi comutate aleator de la un cod de tara la altul. La RPC-2, dupa cinci comutari software intre coduri, ultima optiune va ramane definitiv stocata in aparat.


Unitatile DVD-ROM care au fost comercializate dupa 1 ianuarie 2000 trebuie sa corespunda RPC-2.

Pentru a transforma un aparat RPC-2 din nou intr-unul RPC-1, trebuie sa-i modificati firmware-ul, adica sa instalati un firmware corespunzator, care sa nu blocheze unitatea pe un anumit cod de regiune. Acest firmware, desigur, nu exista la producatorii unitatilor DVD, ci la adresa de internet www.firmware.fr.st. Acolo sunt sortate unitatile in ordine alfabetica, unitati pentru care este disponibil software patch-uit pentru download. Exista insa unele unitati care nu pot fi transformate in RPC-1. In aceste situatii, singura solutie este doar un truc software.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase