Cum pot obţine fermierii 15.000 de euro

De Simona Albinaru
Cum pot obţine fermierii 15.000 de euro
Fermierii care au în proprietate sau folosinţă o exploataţie agricolă încadrată în categoria de fermă mică pot să acceseze fonduri europene nerambursabile de până la 15.000 euro pe proiect, prin intermediul Submăsurii 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici.

În cadrul unei familii (soţ/ soţie), doar unul dintre membri poate beneficia de sprijin, indiferent de forma de organizare a membrilor familiei aferentă accesării Submăsurii 6.3 (PFA, II, IF, SRL).

Contractele care conferă dreptul de folosinţă asupra terenurilor agricole trebuie să fie încheiate în numele solicitantului şi să fie valabile la momentul depunerii cererii de finanţare.

Solicitantul nu va reduce dimensiunea economică prevăzută la depunerea cererii de finanţare a exploataţiei agricole pe durata de execuţie a proiectului cu mai mult de 15%. Pe întreaga durată de execuţie şi monitorizare a proiectului se va păstra sectorul dominant pentru care proiectul a fost selectat şi contractat.

Solicitantul trebuie să aibă exploataţia agricolă înregistrată, conform prevederilor legislative naţionale, cu cel puţin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului şi să prezinte un Plan de afaceri.

Solicitantul nu trebuie să fi beneficiat de sprijin anterior prin această submăsură din PNDR 2014 – 2020.

În cazul investiţiilor în exploataţii viticole pentru soiurile de struguri de vin, vor fi eligibile doar exploataţiile de viţă-de-vie pentru vin din arealele viticole nominalizate prin Ordinul nr. 397/2003, cu modificările şi completările ulterioare, prevăzute în Anexa nr. 7 la Ghidul solicitantului.

Implementarea Planului de afaceri trebuie să înceapă în termen de cel mult 9 luni de la data semnării deciziei de acordare a sprijinului.

Înaintea solicitării celei de-a doua tranşe de sprijin, beneficiarul face dovada creşterii performanţelor economice ale exploataţiei, prin comercializarea producţiei proprii în procent de minimum 20% din valoarea primei tranşe de sprijin.

În cazul în care exploataţia agricolă vizează creşterea animalelor, Planul de afaceri va prevedea în mod obligatoriu platforme de gestionare a gunoiului de grajd.

O altă condiţie este ca solicitantul să aibă stabilit domiciliul/sediul social în Unitatea Administrativ Teritorială în care este înregistrată exploataţia. În cazul în care solicitantul este încadrat într-o activitate salarizată, locul de muncă trebuie să fie în aceeaşi UAT sau zona limitrofă a UAT în care este înregistrată exploataţia vizată pentru sprijin. Aceste condiții trebuie îndeplinite în maxim 9 luni de la data semnării Deciziei de finanţare.

Sprijinul nerambursabil este de 15.000 euro şi se acordă în două tranşe. 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanţare şi 25% din cuantumul sprijinului în maximum 3 ani de la primirea deciziei de finanţare. Sprijinul se va acorda pe o perioadă de 3, respectiv 5 ani pentru sectorul pomicol.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !