Cum prind traficantii de persoane?

3Comentarii
Cum prind traficantii de persoane?
Comisarul şef Ungur a răspuns curiozităţii liceenilor privind metodele de prindere a traficanţilor.

Elevii prezenţi în amfiteatrul Liceului de lArta a prezentarea anti-trafic de persoane, au avut şi câteva întrebări. Astfel, un băiat a dorit să afle cam în cât timp sunt prinşi de Poliţie traficanţii de persoane iar o fată a dorit să ştie cum se poate verifica dacă o agenţie de modeling e bine intenţionată.

„La TelVerde 0-800-800-678 se pot cere informaţii, sunând gratuit de oriunde din ţară, despre orice firmă care promite locuri de muncă în străinătate, inclusiv despre agenţiile de modeling. Din păcate, ne-am confruntat cu cazuri de persoane care au semnat contracte întocmite într-o limbă străină, fără să ştie că astfel şi-au dat de fapt acordul pentru a fi exploatate”, a răspuns comisarul şef Gheorghe Ungur de la ANITP – Oradea.

Cât priveşte prinderea traficanţilor, acesta a apreciat că durează de la caz la caz, dar că până la urmă ajung să răspundă în faţa legii.

Ancheta durează

„În majoritatea cazurilor victimele ajung până la urmă să reclame la Poliţiei. Avem fete care s-au întors în ţară sau au fost ajutate să ajungă la Poliţia din ţara unde erau exploatate, chiar de beneficiari ai serviciilor sexuale cărora le-a fost milă văzând în ce stare ajung. Din păcate, ancheta durează uneori din cauza procedurilor cât şi a faptului că traficanţii dispun de mijloace materiale mult superioare celor asigurate oamenilor legii. De-altfel, şi judecarea propriu-zisă trenează de multe ori din cauza tertipurilor avocăţeşti. Centrul ANITP oferă consiliere şi asistenţă victimelor, însă uneori e greu să le cerem să îşi susţină declaraţiile în instanţă, la ani de zile după ce s-au integrat în societate sau şi-au întemeiat o familie”, a răspuns Gheorghe Ungur.

La finalul întâlnirii de la Liceul de Artă, acesta le-a mai lansat liceenilor invitaţia de a participa la un concurs de desene şi picturi pe tema traficului de persoane.

C.H.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor