Cum putem să avem o viaţă fără compromisuri?

Reactualizat la:
Cum putem să avem o viaţă fără compromisuri?
Cel mai probabil, ni s-a întâmplat cel puţin odată să fim nemulţumiţi de propriul comportament, de reacţia sau atitudinea avută într-o situaţie sau în faţa unei oportunităţi oferite de viaţă.

A greşi este uman şi totuşi unele greşeli, poate, ar fi putut fi evitate. În adâncul nostru ştim că putem fi mai buni, ne putem imagina pe noi înşine mai curajoşi, mai calmi, mai senini, mai eficienţi etc. Uneori, visăm că am putea realiza lucruri mai valoroase şi am vrea să ne ferim de compromisuri. Dar, cum?

Comportamentul nostru seamănă cu o scară care, de la caz la caz, ne înlesneşte sau ne îngreunează accesul la noi înşine. Pentru a o putea urca este necesar să întrezărim cine suntem, care sunt valorile care ne dau viaţă şi dacă ceea ce descopăr sunt cu adevărat principii general valabile sau doar o pasă a momentului. Dacă se tezaurizează valori atemporale teama şi mâhnirea dispar cu desăvârşire…căci ele nu sunt un fapt inexorabil, ci o consecinţă a ignoranţei.

Saltul de la trecător la netrecător, de la pieritor la nepieritor, de la schimbător la principii ferme, implică o muncă legată de căutarea sensului vieţii umane: cucerirea Fiinţei Autentice. Pentru a parcurge drumul eticii este necesar să înţelegem cum era conceput omul de către filosofii şi înţelepţii umanităţii.

Cei ce vor să afle cum pot să aibă o viaţă fără compromisuri şi să-şi găsească locul în societate, sunt aşteptaţi să găsească răspunsuri la aceste întrebări luni, 9 mai, de la ora 18.00, la cursul organizat de Asociaţia Culturală „Noua Acropolă” din Oradea. Cursul are loc la sediul organizaţiei, din Piaţa Unirii, nr. 5, ap. 10, inteforn 7 şi se va desfăşura în fiecare zi de luni, de la ora 18:00.

Înscrieri se pot face la această întâlnire pentru care intrarea este liberă. Pentru informații și înscrieri, se poate intra în contact cu reprezentanţii ONG-ului la adresa: na-oradea@noua-acropola.ro ori la numărul 0755 292 542.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !