Cum puteţi evita razele nocive ale soarelui?

2Comentarii
Cum puteţi evita razele nocive ale soarelui?
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii trag alarma cu privire la razele soarelui.

Înmulţirea cazurilor de melanom la nivel mondial anunţate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii a pus pe jar Ministerul Sănătăţii din România: sute de mii de cazuri de melanom diagnosticate, zeci de mii de decese asociate cu melanomul la nivel mondial, iar în ţara noastră melanomul e de peste 1,1 la o sută de mii de locuitori.

Nu e aşa bine

Acestea sunt motivele pentru care, în aceste zile caniculare, experţii de la Ministerul Sănătăţii au transmis sfaturi despre modalităţi de protecţie antiUV. Reprezentanţii MS cred că beneficiile dovedite ale soarelui şi rolul lui în transmiterea vitaminei D în organismul uman la expunerea controlată şi atentă la soare sunt eclipsate de efectele negative devastatoare pe care le poate produce soarele: diferite tipuri de cancer, cum e melanomul, arsuri şi îmbătrânire accelerată a pielii, cataractă şi alte boli ale ochilor, reducerea eficienţei sistemului imunitar etc.

MS transmite că expunerea moderată la radiaţia UV şi folosirea corectă a produselor pentru protecţie solară şi alegerea unei metode eficiente de protecţie solară pot scuti iubitorii de soare de necazuri mari.

Ce e de făcut?

Lucru ştiut de toată lumea: evitarea expunerii la soare între orele de vârf: 11:00 – 17:00! – este prima recomandare a experţilor de la Ministerul Sănătăţii.

Oamenii sunt sfătuiţi să circule la umbră, să poarte pălărie şi ochelari de soare, chiar dacă s-au uns cu cremă de protecţie solară, să poarte haine de protecţie din materiale uşoare, care să acopere cât mai mult din corp. Sugarii şi copiii mici (preşcolarii) nu trebuie ţinuţi direct la soare ci la umbră, atenţionează reprezentanţii MS. Folosiţi corect produsele pentru protecţie solar?. Protejaţi sugarii şi copii.NU expuneţi direct la soare sugarii şi copii mici; aceştia trebuie să rămână la umbră.

Creme de protecţie

Poate pentru prima dată, Ministerul Sănătăţii transmite sfaturi despre utilizarea cremelor de protecţie solară.

În primul rând, medicii de la minister atenţionează că doar produsele pentru protecţie solară nu sunt suficiente pentru protejare eficientă împotriva radiaţiilor solare şi prin urmare oamenii trebuie neapărat să poarte pălării sau şepci din materiale uşoare şi ochelari de protecţie.De asemenea, produsele pentru protecţie solară nu trebuie utilizate de cei care vor să se expună mai mult la soare. Fiecare persoană trebuie să îşi aleagă crema de protecţie solară în funcţie de piele şi de condiţiile de expunere.

Cum?

Experţii de la MS roagă iubitorii de soare să îşi aleagă un produs pentru protecţie solară care protejează atât contra radiaţiilor UVB, cât şi contra radiaţiilor UVA, să se ungă cu o cantitate mare de cremă la mai multe intervale de timp pe parcursul expunerii la soare. Cei care doresc să se informeze mai mult despre modalităţile de protecţie solară pot afla de la medicii de la Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, accesând site-ul instituţiei: www.ispb.ro.

O.Ş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor