Cum să cauţi un loc de munca Oradea?

Cum să cauţi un loc de munca Oradea?
ORADEA – A început un an nou. România a intrat în Uniunea Europeană. Numărul celor care îşi caută un loc de munca Oradea sau care doresc să-şi schimbe locul de muncă cu unul nou, mai bine plătit este în continuă creştere. Joburi

Conform ultimelor date oferite a AJOFM Bihor, la sfârşitul lunii noiembrie în Bihor erau înregistraţi 7.451 de şomeri dintre care 2.878 de femei. Dintre aceştia, doar 2.235 beneficiau de indemnizaţie de şomaj. Restul se descurcă cum pot.

 

Tehnici

AJOFM Bihor vine în întâmpinarea celor care doresc un loc de munca Oradea cu enumerarea câtorva tehnici privind căutarea unui post. „În primul rând, persoanele care sunt în căutarea unui loc de munca trebuie să consulte lista cu locurile de munca vacante afişate săptămânal la sediul agenţiei, pe strada Transilvaniei, nr. 2. Pe de altă parte, aceste persoane trebuie să se înscrie în baza de date a AJOFM Bihor, ca persoane în căutarea unui loc de muncă”, ne-a declarat Maricica Juca, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bihor. „Persoanele care au loc de muncă şi vor să se angajeze pe un loc de muncă din baza de date a agenţiei, o pot face, dar nu beneficiază de cursuri gratuite”, ne-a informat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor. „Noi încercăm să aducem cât mai multe locuri de muncă în baza noastră de date. Firmele care au locuri de muncă disponibile şi nu ne anunţă sunt pasibile de amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.500 de lei”, conchide Daciana Nica.

 

Burse şi internet

 

Participarea la Bursele locurilor de muncă organizate de AJOFM Bihor, reprezintă, de asemenea posibilitatea găsirii unui contract bun de munca Oradea. „În cursul anului 2006, AJOFM Bihor a organizat cinci burse ale locurilor de muncă la care au participat 278 de agenţi economici. Au fost oferite 3.901 locuri de muncă la care au participat 3.893 de persoane, 561 de persoane fiind angajate”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Bihor. Agenţiile private (autorizate) de recrutare şi plasare a forţei de muncă reprezintă şi ele o soluţie, mai ales dacă au şi pagină de internet. Cu noua tehnică poţi să-ţi postezi CV-ul prin internet de acasă sau de la birou. Urmează să fii contactat de cei care au nevoie de aun angajat cu calităţile tale. Enumerăm două dintre site-urile care oferă locuri de muncă celor interesaţi: www.bihor.anofm.ro şi www.romjob.ro. „Cei interesaţi de mai multe informaţii oferite de AJOFM Bihor pot apela numerele de telefon ale agenţiei: 0259.436.821, 0259.435.802 sau 0359.800.963”, a adăugat Maricica Juca.

Pe lângă tehnicile enumerate mai sus mai funcţionează încă tehnica PCR (pile, cunoştinţe, relaţii). „Un loc bun de muncă nu poţi să-l găseşti, dacă nu ai relaţii. Oricât de bun ai fi”, este de părere Fazekas Ilona.

 

Locuri de munca Oradea

AJOFM Bihor dispune în prezent în baza de date de 421 de locuri de muncă. Cele mai multe, 326, sunt oferite de Agenţia Locală Oradea: 29 de locuri persoanelor cu studii superioare, 258 de locuri persoanelor cu studii medii şi 39 de locuri muncitorilor necalificaţi. În judeţ: Agenţia Locală Aleşd oferă 35 de locuri de muncă şi Agenţia Locală Salonta zece locuri de munca.

Acte necesare pentru înscrierea în baza de date a AJOFM Bihor

1. Actul de identitate (original şi copie);

2. Certificat de naştere, căsătorie (original şi copie);

3. Actele de studii şi calificare (original şi copie);

4. Carnetul de muncă (original şi copie);

5. Adeverinţă medicală (din care să rezulte că este apt de muncă);

6. Cerificat fiscal de la oarganele fiscale teritoriale (cu veniturile proprii impozabile);

7. Dosar plic.

 

 

Dan Birta

 

 

 

 

 

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !