Cum să concepi un curriculum vitae?

1Comentariu
Cum să concepi un curriculum vitae?
Reşiţa – Dacă eşti în situaţia de a-ţi schimba locul de muncă, mai ales dacă această schimbare este acompaniată şi de schimbarea domeniului de activitate, atunci trebuie să concepi un C.V. care să nu te defavorizeze şi care să nu-i dea senzaţia celui care angajează că eşti străin de noul domeniu în care vrei să activezi.

Accentuează în C.V. orice legătură pe care fostul domeniu de activitate o are cu noul domeniu. Nu uita să menţionezi activităţile şi eventual realizările de la fostele tale locuri de muncă, mai ales dacă ele au relevanţă pentru ceea ce ţi se poate cere să faci la firma sau instituţia la care vrei să te angajezi.


Arată că interesul tău pentru noul domeniu nu este absolut nou şi că şi în trecut, ţi-ai manifestat atenţia faţă de acest domeniu prin diferite activităţi extraprofesionale. Menţionează aceste activităţi la rubrica de abilităţi speciale sau de hobby-uri.

Program obişnuit

Lucrul cel mai eficient pe care poţi să îl faci, dincolo de conceperea C.V.-ului, este să urmezi nişte cursuri de calificare pentru noul domeniu, cursuri a căror menţionare în C.V. este evident, mai mult decât indicată. De asemenea, este foarte bine ca înainte de a candida pentru o slujbă cu normă întreagă, să încerci să te „antrenezi” obţinând un job de câteva ore la care să te duci în afara programului obişnuit. Acest lucru este foarte eficient în a-i convinge pe cei care urmează să te angajeze că eşti un lucrător serios, motivat şi că poţi deveni un specialist al domeniului, în ciuda faptului că ai început mai târziu.

Nu menţiona niciodată în C.V. motivele pe care le-ai avut de a-ţi schimba locul de muncă, mai ales dacă ele nu te avantajează (conflictele de la serviciu, gafele pe care le-ai făcut, etc), dar nu uita să menţionezi adresa şi telefonul la care poţi fi găsit. C.V.-ul trebuie să arate impecabil, să fie exact şi să ofere o imagine foarte bună despre persoana ta.

Carla Goagă1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor