Cum se caută un loc de muncă?

Cum se caută un loc de muncă?
Reşiţa – Căutarea unui loc de muncă este o operaţie minuţioasă şi care necesită timp. În primul rând, trebuie să-ţi identifici locul/locurile de muncă adecvate personalităţii tale şi firmele sau instituţiile care oferă aceste locuri de muncă.

Trebuie să mai şti cum se concepe o scrisoare de prezentare şi un curriculum vitae, cum se susţine un interviu, cum se răspunde unei oferte de angajare şi cum se scrie o scrisoare de mulţumire.

Pentru găsirea firmei/instituţiei unde vrei să lucrezi, te poţi informa din pliantele de prezentare ale firmelor, din presă, pagini naţionale sau întrebându-ţi prietenii, părinţii, cunoştinţele. Contactarea firmei respective se poate face telefonic, prin intermediul unei scrisori sau în mod direct.

În cazul în care detectezi singur locuri de muncă vacante, trebuie să parcurgi etapele de la trimiterea unei scrisori de prezentare, până la negocierea ofertei de angajare. Altă modalitate de găsire a unui loc de muncă este contactarea agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sau a agenţiilor private de recrutare şi plasare a forţei de muncă.

Agenţiile judeţene şi locale pentru ocuparea forţei de muncă, sunt instituţii care dispun de informaţii amănunţite asupra locurilor de muncă disponibile din zona în care locuieşti. Chiar dacă nu găseşti exact ce te interesează, nu abandona. Păstrează contactul permanent cu agenţia şi de multe ori, după o perioadă de timp, locul de muncă pe care-l doreşti apare pe lista de locuri vacante. De asemenea, în cadrul agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă există posibilitatea înscrierii la anumite cursuri de calificare. Poate este cazul să-ţi schimbi profesia şi să te recalifici. Nu ezita să-ţi schimbi profesia, mai ales dacă vechea profesie nu mai are căutare pe piaţa locurilor de muncă.

Agenţiile private de recrutare şi plasare a forţei de muncă, realizează conexiunea dintre firmele care oferă locuri de muncă şi persoanele care caută un loc de muncă. Dacă agenţia de recrutare este una serioasă şi profesionistă, atunci angajaţii ei au acces la piaţa ascunsă a locurilor de muncă, deci a acelor locuri de muncă foarte avantajoase şi care nu apar decât foarte rar anunţate prin publicitate. Dacă există posturi vacante pe care vrei să le obţii, vei fi testat de către specialiştii agenţiei de recrutare şi în funcţie de rezultatele testelor, ţi se va face, sau nu contactul cu firma care are acele posturi vacante.

Carla Goagă0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase