Cum se pierd cinci miliarde

Cum se pierd cinci miliarde
Călan – Pentru că nu dispune de aparatură, Centrul de Sănătate din Călan va pierde miliarde de lei. Programul de analize obligatorii prin care Ministerul Sănătăţii vrea să verifice starea de sănătate a populaţiei se poate transforma într-un coşmar pentru locuitorii oraşului Călan. Şi asta pentru simplul motiv că la Centrul de Sănătate care deserveşte locuitorii Călanului aceste analize nu se pot efectua din lipsa dotării.

Prin urmare, dacă legea e lege, aceşti oameni trebuie să-şi facă analizele la Hunedoara sau la Haţeg. Mai mult, şi Centrul va avea de suferit. Şi asta pentru că banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii celor care efectuează aceste analize nu vor intra în bugetul acestei unităţi spitaliceşti.

Asta în condiţiile în care Centrul de Sănătate de la Călan duce o lipsă acută de fonduri. Iar suma de aproximativ cinci miliarde de lei vechi care ar intra în conturile sale nu este deloc neglijabilă.

Dacă Centrul de Sănătate din Călan ar dispune de un aparat pentru analize ale sângelui (care costă vreo 300 de milioane de lei vechi), ar avea posibilitatea să încaseze de la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate aproximativ cinci miliarde de lei vechi. Nu mai vorbim de cei aproximativ 13.000 de locuitori ai oraşului care se văd nevoiţi să-şi facă analizele în alte oraşe.

„Va fi foarte greu pentru ei. Legea îi obligă să-şi facă analizele, ceea ce va însemna să se ducă la Hunedoara sau la Haţeg. Astfel, pe lângă banii necesari drumului, vor pierde câteva zile pe la cozi”, este de părere Nicoleta Oltean, directorul centrului de Sănătate Călan.

Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase