Cum şi de unde cumpărăm în siguranţă o butelie ?

8Comentarii
Cum şi de unde cumpărăm în siguranţă o butelie ?
La achiziţia unei butelii trebuie verificate mai multe cerinţe: sigiliul, termenul de valabilitate, etc.

În ziua de azi cumpărarea unei butelii a devenit pentru unele persoane o banalitate. Găsim butelii în lanţurile de benzinării, la magazine, putem să o comandăm telefonic şi chiar pe internet.

La ce trebuie să fim atenţi?

Chiar dacă e uşor să cumpăram o butelie nu trebuie să tratăm acest lucru ca pe o banalitate cum ar fi, de exemplu, cumpărarea unui sac cu detergent. Prima verificare o facem vizual şi ne asigurăm că următoarele cerinţe sunt îndeplinite: sigiliul de pe robinet şi eticheta sunt intacte; data valabilităţii verificării tehnice periodice a buteliei trebuie să nu fie expirată (luna şi anul valabilităţii sunt inscripţionate cu vopsea pe partea superioară a buteliei), bonul fiscal are data şi ora achiziţiei.

De unde cumpărăm?

Putem cumpăra butelia de la un magazin (exemplu: staţii de carburanţi) sau să o comandăm să ne fie livrată acasă de către o firmă. În ambele cazuri este important ca firma să prezinte credibilitate. Trebuie avut în vedere că orice reclamaţie ulterioară va trebui rezolvată de către firma care ne-a vândut butelia. În cazul comenzilor la domiciliu este necesar un plus de atenţie, trebuie să cunoaştem mai mult decât numele şi numărul de telefon al persoanei care ne livrează butelia. La o verificare pe internet putem afla dacă firma care ne livrează butelia doreşte să fie cunoscută. Cu cât o firmă oferă mai multe informaţii despre ea (adresa depozit, autorizaţii, parteneri, numere de telefon, etc) cu atât este mai credibilă. Eliberarea bonului fiscal în momentul vânzării nu este doar o obligaţie ce şi un semn de credibilitate şi o garanţie.

Unele persoane încarcă butelia la staţiile cu GPL pentru maşini. Este bine ?

Încărcarea buteliilor de aragaz la staţiile cu GPL auto este foarte periculoasă şi ilegală. Staţiile cu GPL auto livrează un amestec de gaze care are o presiune mai mare decât presiunea pentru care a fost proiectată butelia de aragaz. Riscul de explozie în urma scăpărilor de gaze este mare. Persoanele care încarcă butelia de aragaz la staţiile cu GPL auto sunt inconştiente sau iresponsabile şi pun în pericol viaţa şi bunurile familiilor lor, dar şi pe cea a vecinilor (un bloc ploate avea zeci de apartamente). Cu toţii trebuie să luăm atitudine. Nu trebuie să aşteptăm să se întâmple o tragedie.

Păstrând tendinţa comerţului din ziua de azi au aparut şi servicii de comenzi butelii la domiciliu pe internet. Prin intermediul aplicaţiilor de pe calculator sau smartphone, printr-un simplu click, putem să primim butelia acasă. Nu uitaţi că după ce butelia este montată, trebuie verificată pentru scăpări cu emulsie de săpun (amestec de detergent pentru vase cu apă) la îmbinarea regulatorului (ceasului) şi la robinet!

 

Taguri:


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor