Cum trebuie apăraţi copiii de caniculă?

Cum trebuie apăraţi copiii de caniculă?
Medicii avertizează că soarele canicular poate face mult rău celor mai sensibile persoane – copiii mici.

Pediatri din Ministerul Sănătăţii roagă părinţii care au sugari sau copii de vârstă mică să fie mai atenţi în zilele caniculare pentru a-şi proteja micuţii de efectele negative ale soarelui. Astfel, încăperea unde stau sugarii şi copiii mici trebuie să fie ferită de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer. Copilul trebuie îmbrăcat lejer, cu hăinuţe din materiale textile vegetale, comode şi nu trebuie scos din casă decât în afara perioadelor caniculare din zi (dimineaţa devreme şi seara) şi trebuie obligatoriu să li se acopere capul cu căciuliţă din material uşor, subţire şi comod.

Ce să pape?

Medicii din Ministerul Sănătăţii opinează că sistemul de alimentaţie avut până în acel moment nu trebuie modificat total prin introducerea de alimente noi în această perioadă. Copiii trebuie hidrataţi corespunzător, iar lăuzele trebuie să îşi alăpteze sugarii ori de câte ori aceştia solicită.

Micuţilor trebuie să li se asigure apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai foarte slab îndulcit, fructe proaspete şi foarte bine spălate. Şi mamele care alăptează trebuie să se hidrateze corespunzător tot cu apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaus de conservanţi. Mamele care alăptează nu trebuie să consume nici pe caniculă cafea sau alcool şi trebuie să îşi menţină o igienă riguroasă a sânului. Şi copiilor mici trebuie să li se asigure o igienă perfectă, sugarii trebuie ţinuţi cu hăinuţe şi scutece curate şi uscate şi trebuie îmbăiaţi cel puţin o dată pe zi (obligatoriu seara la culcare, iar in restul timpului i se va face toaleta locală ori de câte ori este nevoie). Copiilor preşcolari li se pot face duşuri cu apă la temperatura camerei. 
Medicii avertizează că la cel mai mic semn de suferinţă a copilului sau a mamei, aceştia trebuie prezentaţi medicului de familie care va decide tratamentul corespunzător.

În tabără

Părinţii care îşi lasă copiii în tabere e bine să se asigure înainte, de condiţiile de cazare şi de alimentaţia ce va fi acordată în timpul şederii minorului în tabără. Însoţitorii trebuie să se asigure că minorii sunt hidrataţi corespunzător şi să nu îi lase să se joace decât la umbră (cu căciuliţe pe cap!) în intervalul orar canicular. Foarte important este ca însoţitorii să nu îi lase pe copii să se scalde dacă nu îi pot supraveghea îndeaproape astfel încât să le asigure protecţie maximă.

O.Ş.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !