Cumpătare la mâncare, nu şi la alcool

Cumpătare la mâncare, nu şi la alcool
În weekendul dominat de sărbătoarea Crăciunului, bihorenii au dat dovadă de cumpătare la masa de Crăciun, ascultând sfaturile medicilor.

Nu au consumat în exces mâncare, astfel că numărul cazurilor de colici biliare şi abdominale nu a fost mai mare ca într-un weekend obişnuit. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre consumul de alcool, numărul persoanelor în stare de ebrietate, agitaţi psihomotoriu ce au ajuns la spitale fiind mai mare de Crăciun (în jur de 15 în tot judeţul).

Mulţi cu AVC

Spre deosebire de alţi ani, numărul agresiunilor comise de Crăciun ce s-au sfârşit cu ajutor medical nu au fost multe (în jur de cinci în tot weekendul). În schimb, au apelat la ajutor medical în urgenţă mulţi bihoreni cu febră (17 din judeţ), cu viroze, faringo-amigdalită şi pneumonii (în jur de 20). Câteva persoane cu boli cronice (cardiaci, diabetici, cu probleme renale) au solicitat de Crăciun ajutor medical. Nici tentativele de suicid nu au dominat zilele Crăciunului, doar trei persoane din judeţ (din Hidişelu de Dobreşti, Voivozi şi Peştiş) apelând la doctorii în urgenţă după ce au încercat să se omoare consumând mai multe medicamente.

În schimb, numărul bihorenilor ce au suferit în perioada Crăciunului accidente cerebrale vasculare a fost mai mare (12 persoane din judeţ şi alte câteva de la Oradea) decât într-un weekend obişnuit.

Per ansamblu, numărul solicitărilor medicale la serviciile de urgenţă au fost de 641 în acest weekend, adică cu maxim 70 mai multe decât în weekendurile precedente.

O.S.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !