Cununiile civile, la Casa Casatoriilor

Reactualizat la:
3Comentarii
Cununiile civile, la Casa Casatoriilor
Cele două săli noi pot fi închiriate în zilele de vineri şi sâmbătă.

Primăria a anulat relaţia contractuală cu Casa de Cultură a Tineretului pentru încheierea căsătoriilor civile, de marti fiind disponibilă o „Casă a căsătoriilor” în Lotus Center. În contul unei investiţii de 5 miliarde de lei, centrul comercial a amenajat pe un spaţiu de 328 mp pe care-l închiriază Primăriei pentru 1.390 lei pe lună plus costul utilităţilor, a precizat Cristian Popescu, şeful Direcţiei de Evidenţa Populaţiei.

Ca pe bandă rulantă

Casa Căsătoriilor are în componenţă două săli pentru oficierea ceremoniilor, de dimensiuni diferite, toatele, un hol pentru primirea invitaţilor şi un culoar care permite ofiţerului de stare civilă să se deplaseze rapid de la o cununie la alta. „Casa Căsătoriilor este astfel organizată încât mirii să poată sta într-o sală până la 30 de minute”, spune Popescu. În caz de aglomerare a programului, în locaţia proaspăt inaugurată pot fi oficiate căsătorii la fiecare 15 minute, zice reprezentantul Municipalităţii. Instalaţia de sonorizare permite ofiţerului de stare civilă să se ocupe şi de fondul muzical al ceremoniei, printr-o simplă apăsare de buton. Sălile inaugurate ieri pot fi închiriate în zilele de vineri şi sâmbătă, Sala mare a Primăriei fiind disponibilă sâmbăta şi duminica. Anul acesta tarifele pentru încheierea căsătoriilor rămân neschimbate – 250 lei pentru Sala Traian Moşoiu, iar în Casa Căsătoriilor din Lotus vineri va fi 60 lei, iar sâmbăta va fi 200 lei.

Oradea dispune de 10 ofiţeri de stare civilă dar numai patru oficiază căsătorii, doi dintre aceştia şi în limba maghiară.

O afacere

„În anul 2011, complexul comercial Lotus a propus Municipalităţii amenajarea unei locaţii moderne şi aspectuoase, care va ajuta mirii să păstreze o amintire cât mai plăcută momentului festiv al încheierii căsătoriei civile”, se arată într-un comunicat al Primăriei. O ofertă similară a primit Primăria în 2010 şi din partea unui alt centru comercial din Calea Aradului unde şoferii s-ar fi putut „juca” în voie cu claxoanele, dar varianta nu s-a materializat.

„Amenajarea acestui spaţiu nou pentru oficierea căsătoriilor este un beneficiu pentru Primărie şi din punct de vedere al costurilor, care au fost astfel reduse considerabil”, a declarat primarul Ilie Bolojan, prezent la inaugurare. Pentru Lotus deschiderea Casei Căsătoriilor este o afacere profitabilă, mai ales că în spaţiul de la etaj s-a deschis o sală pentru acest gen de evenimente.

Contractul cu Lotus a fost încheiat pe o perioadă de trei ani. „Este o alternativă tranzitorie până la înfiinţarea Casei Căsătoriilor din Cetate”, spune directorul Popescu.

Cifrele oferite de reprezentanţii Primăriei arată că pentru spaţiul din Lotus Municipaltatea va plăti maxim 8% din încasări, faţă de 40% cât achita în vechea locaţie din Ioşia. „Lucrurile nu au mai evoluat. Casa Tineretului este un concept învechit”, apreciază Cristian Popescu.

JB-C.Gh.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor