„Cupa Crisana” și-a desemnat câștigătorii

De Dan Birta
„Cupa Crisana” și-a desemnat câștigătorii
La ediția de la Vadu Crișului au participat 33 de crescători cu 375 de exemplare: iepuri, porumbei și păsări de curte.

În perioada 29.11 – 01.12.2019 la Vadu Crișului a avut loc cea de a VI-a ediție a expoziției județene „Cupa Crișana” 2019, expoziție organizată de Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici Crișana Oradea, în parteneriat cu Primăria Vadu Crisului.

In cadrul expoziției au fost înscriși 33 de crescătorii, atât din județul Bihor cât și din județele învecinate, cu un număr total de 375 de exemplare de păsări de curte, iepuri și porumbei.

Exponatele au fost jurizate de către arbitri specializați și acreditați de Federația Națională din România, conform standardului European în vigoare.

Campioni

Cele mai reușite exemplare au fost premiate cu cupe și diplome. Premierea s-a făcut duminică, 1 Decembrie, în prezența conducerii Primăriei Vadu Crișului, reprezentată de primarul Dorel Cosma și viceprimarul Ioan Hașaș.

La fel ca în fiecare an s-au acordat trei premii speciale, premii pentru cele mai frumoase exemplare. Premiul pentru cea mai frumoasă pasăre de curte a fost adjudecat de crescătorul Vasile Șandor din Gepiu. Premiul pentru cel mai frumos porumbel a fost acordat crescătorului Ionuț Erdei din Tărian, iar cel pentru cel mai frumos iepure – crescătorului Cătălin Erdei din Oradea.

„Este pentru prima dată când organizăm o astfel de expoziție în afara orașului și, mai ales, la Vadu Crișului. La început am fost reticenți, mulți dintre noi, pentru că ne îndreptam spre un loc necunoscut. Pe parcurs am prins curaj, datorită ospitalității oamenilor din zonă , oameni calzi și primitori care ori de câte ori aveam o nelămurire sau o problemă ne erau alături și ne susțineau în tot ceea ne propusesem”, ne-a declarat Răzvan Turucz, președintele Asociației Crișana Oradea, care a ținut să mulțumească Primăriei Vadu Crișului.

„Începând din ziua în care sau făcut pregătirile, totul a decurs perfect. A fost primul an în care ne-am bucarat de întreaga dotare logistică a asociației și prima dată când ne-am simțit cu adevărat mândri. Dar toate astea nu erau posibile fără ajutorul unor oameni implicați și dăruiți în ceea ce fac ,ajutorul oamenilor din zonă și al crescătorilor care nu au ținut cont de distanțe și de frigul de afară și au ales să fie alături de noi în realizarea acestei expoziții”.

În zilele ce urmează toată atenția membrilor Asociației Crișana se îndreaptă spre expoziția internațională de la Puspokladany – Ungaria unde vor participa cu un număr de 50 de iepuri. Expoziția are loc în perioada 07.12-08.12.2019 în localitatea Puspokladany Ungaria.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !