Cupa Internaţională Crisius

Cupa Internaţională Crisius
În 11 mai 2013 s-a desfăsurat cea de-a 34-a ediţie a concursului internaţional tehnico-aplicativ, sportiv şi cultural, cuprins an de an în calendarul activităţilor al Ministerului Educaţiei Naţionale.

Concursul a reunit peste 2500 de copii din 14 judeţe ale ţării, 32 de unităţi şcolare şi 25 de palate şi Cluburi ale Copiilor şi Elevilor.

Concursul a fost organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Clubul Copiilor şi Elevilor Chişineu-Criş, în parteneriat cu Primăria oraşului Chişineu-Criş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Competiţia a cuprins 11 discipline sportive şi tehnice: tenis de masă, navomodele, aeromodele, karting, mini fotbal, gimnastică aerobică, şah, baschet, handbal, judo şi karate-shotokan.

Unii dintre cei mai buni copii, minicadeţi, cadeţi, juniori şi tineret din ţară s-au întrecut pentru un loc pe podiumul de premiere, concurenţa fiind una foarte acerbă. Au concurat peste 300 sportivi la ramura de Karate Shotokan- M.E.N. reprezentând 15 cluburi.

În clasamentul general la karate-shotokan loc -I- Palatul Copiilor şi Elevilor Reşiţa cu un total de 585 de puncte secondată de Palatul Copiilor-Şhogunul Oradea cu un total de 450 de puncte, pe loc -III- Clubul Copiilor si Elevilor Petrila-Filiala Lupeni cu un total de 300 de puncte.

Cu un palmares de 44 de medalii din care 15 medalii de aur, 16 medalii de argint şi 13 medalii de bronz echipa oradeană se poate declara multumită.

Echipa de karate pregatită de prof.Vaida Ioan 7 Dan Karate şi Vaida Elena 4 Dan Karate de la Palatul Copiilor-Şhogunul Oradea a aliniat la start 55 de sportivi din care sau evidenţiat sportivii: Cuibus Mişiche, Copil Alexandru, Lalescu Luca, Szilaghi Bogdan, Timofte Andrei,Tenche Matei, Cozma Sergiu, Păşcuta Alexia, Copil Alina, Fordon Andrei, Kover Diana, Raţ Darius, Bonvento Ricardo, Pandrea Andrei, Niculiţă Sebastian, Cozma Alexandru, Tenche Dorian, Baciu Adrian, Dusciuc Dragoş, Cherecheş Raul, Gherhely Tamaş, Papp Cristian.

În finalul acestei ediţii,  în clasamentul general la toate discilinele Cupa Crisius a fost câştigată de Palatul Copiilor Reşiţa, pe locul doi s-a situat Palatul Copiilor Arad, locul trei a fost ocupat de  Palatul Copiilor Oradea. Cupa Fair Play a mers la Şcoala generală “Frăţie şi Unitate” Alibunar Serbia.