Cupa mascatilora, la finis

De Cristian Horgoș
Pătrundere în clădiri prin escaladă
Pătrundere în clădiri prin escaladă
Cupa Structurilor Speciale de Intervenţie din Poliţia Română, organizată de Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (S.I.A.S.) din cadrul IGPR, s-a încheiat joi cu proba „Anduranţă şi îndemânare în trecerea diferitelor obstacole”.

Proba s-a desfăşurat în Pădurea Băneasa, în spatele Academiei de Poliție „Alexandru I. Cuza”, şi a inclus „probe de anduranţă fizică, de trecere de obstacole, de căţărare, de săpat, de trecut prin apă”, după cum a declarat şeful SIAS, comisarul şef Teodor Stanca.

Reamintim că, timp de trei zile, 252 de „mascaţi” din 42 de judeţe, inclusiv şase din Bihor, au concurat, contracronometru, în probe de anduranţă fizică, îndemînare, rezistenţă, precizie în tragere ori salvare de ostatici.

„Au participat cinci-şase luptători ai structurilor de intervenţie rapidă din cadrul fiecărui Inspectorat Judeţean de Poliţie. Ieri, au fost două probe combinate de anduranţă, rezistenţă, abilităţi tactice, precizie în tragere şi salvare de ostateci”, a explicat şeful SIAS, comisarul şef Teodor Stanca.

Iar adjunctul şefului SIAS, comisar şef Alexandru Scurtu, a declarat că în Poligonul Băneasa s-a tras cu pistolul mitralieră (PM) şi cu pistolul.

Recuperări de ostatici

Comisarul şef Scurtu a coordonat şi proba de anduranţă în poligon tactic, cu intrări în clădiri pentru neutralizarea infractorilor unde s-a pus accent pe reţinerea fizionomiei unui presupus agresor.

Totodată, echipaţi cu tot arsenalul din dotare – arme, răngi, berbeci de spart uşi, luptătorii trupelor de intervenţie rapidă au avut de depăşit tot felul de obstacole pentru a recupera şi transporta ostatici.

La precedentele două ediţii s-au impus mascaţii din Timişoara şi Galaţi.

După centralizarea rezultatelor, urmează ca de pe site-ul www.politiaromana.ro să aflăm şi câştigătorii ediţiei a III-a.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !