Cupa Naţională a Majoretelor

Cupa Naţională a Majoretelor
Ajunsă acum la cea de-a III-a ediţie, competiţia reuneşte tot mai multe trupe de dansatori.

Sâmbătă şi duminică, în 30 şi în 31 mai, se va desfăşura cea de-a III-a ediţie a Cupei Naţionale a Majoretelor şi Festivalul Naţional de Dans, la Centrul Sportiv din Sântandrei. Manifestările sunt organizate de Asociaţia de Majorete cu Baston şi Twirling din România (MBTA), în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Sântandrei. La competiţie vor lua parte 30 de echipe, respectiv 450 dedansatori, din mai multe oraşe: Arad, Blaj, Marghita, Oradea, Timişoara, Borş, Sântandrei şi Sânmartin. Concursul se desfăşoară pe mai multe categorii de vârstă: 5-8 ani şi jumătate – mini, 8 ani şi jumătate – 12 ani – copii, 12 – 16 ani – cadeţi, iar peste 16 ani, seniori. Sâmbătă, de la 8:00 la 10:00, echipele vor participa la antrenamentul oficial după care vor intra în concursul propriu-zis, organizat pe mai multe secţiuni: x-strutting, ritmic girl, hip-hop-street dance şi dance twirl team. Competiţia va continua după o pauză de masă de la ora 14:00, cu formaţiile de dans, care îşi vor disputa abilităţile la grupul paradă marş, dans modern, hip-hop street dance şi pom-pon. Duminică vor avea loc finalele, concurenţii se vor deplasa în marş de paradă la Orăşelul Copiilor, unde vor susţine un program artistic, care va fi urmat de festivitatea de premiere.

Cei mai buni, la europene

Câştigătorii competiţiei de sâmbătă, la fiecare secţiune, vor avea ocazia să participe la Campionatul Mondial de Majorete, din Croaţia, care se va desfăşura la finele acestui an. „Tot pentru sfârşitul lui 2009, MBTA pregăteşte o nouă competiţie, care, speră conducerea asociaţiei, să aducă trupe noi de dansatori, gata să se afirme printre cei mai buni”, a anunţat Teodora Lăzuran, preşedinta asociaţiei. Competiţiile de dans al majoretelor reunesc de la an la an tot mai multe trupe, luând amploare în România. Dacă la prima ediţie au luat parte doar 100 de dansatori, la cea de-a doua, desfăşurată anul trecut, au participat 270 de copii şi tineri, pentru ca acum, numărul acestora să ajungă la 450.

Mălina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !