Cupa Palatului – Shogunul

Cupa Palatului – Shogunul
La finele saptamanii sub egida Ministerul Educatiei ,Cercetarii si Inovarii prin Palatul Copiilor -Shogunul Oradea ,Inspectoratul Scolaral Judetului Bihor si Comisia Nationala de Karate si Discipline Asociate a Sportului Preuniversitar, impreuna cu Directia de Sport Bihor a gazduit la disciplina de Karate ,editia a-VIII-a a Cupei Nationale a „PALATULUI ORADEA” respectiv,la a editia a-X-a a Cupei Nationale „SHOGUNUL” competitii Nationale de Karate Deschise Interstiluri .

Au participat foarte multi copii talentati initiati in tainele Artelor Martiale fiind prezente ca reprezentanta 9 circite nationale cu varfurile de lance ale momentului la toate nivelele de varsta si greutate atat la Kata (maiestrie si arta) precum si sectiuniile de Kumite(lupta) care au fost cele m-ai gustate de publicul prezent, concurenta fiind una foarte acerba. Au concurat peste 500 sportivi reprezentand 36 de cluburi din tara concurand la multiple sectiuni de kata si kumite,masculin si feminin.
Aceast mic festival de Karate a fost deschis de catre prof.Vaida Ioan 6 DAN Karate presedintele Comisiei Nationale de Karate si Discipline Asociate a Sportului Preuniversitar din Romania, impreuna cu prof.Peter Dan Nicolae Directorul Palatului Copiilor si Elevilor Oradea la care a mai fost prezent si Directorul Clubului Sportiv” Crisul ” Oradea prof.Gheorghe Frenţ.
Sportivii care s-au intrecut pentru locurile I,II,III pe podium la sectiunile de Kata individual si Kumite individual + echipe masculin si feminin, au fost recompensati cu diplome si medalii,cupe, plachete si trofee.
La acest maraton al artelor martiale au participat din Jud. BIHOR 8 cluburi,sau evidentiat 6 cluburi:
-Echipa de la Palatul Copiilor-Shogunul Oradea pregatita de prof.Vaida Ioan 6 DAN Karatesi Instructor Platona Elena, a reusit sa-si adjudece o salba de medalii 64 la numar adica :15 medalii de aur,23 de argint si 26 de bronz .
-Echipa de la Clubul Sportiv” Crisul Negru” Stei , antrenor Pasca Alin 1 Dan Karate, a reusit sa-si adjudece o salba de medalii 21 la numar adica :7 medalii de aur,7 de argint si 5 de bronz .
-Echipa de la Clubul Sportiv “Activ “Oradea, antrenor Dr. Sztrapek Sebastian 4 Dan Karate, a reusit sa-si adjudece o salba de medalii 11 la numar adica :1 medalie de aur,6 de argint si 5 de bronz .
-Echipa de la Asociatia Sportiva”Shotokan ” Salonta , antrenor Tasnádi Zsolt 1 Dan Karate
, a reusit sa-si adjudece o salba de medalii 10 la numar adica :2 medalie de aur,2 de argint si 6 de bronz .
-Echipa de la Clubul Sportiv “Crisul “Oradea, antrenor Mezei Tünde 5 Dan Karate si instructor Veres Gábor 1 Dan Karate, a reusit sa-si adjudece o salba de medalii 5 la numar adica :1 medalie de aur,1 de argint si 3 de bronz .
-Echipa de la Clubul Sportiv”Ramy-Dojo” Oradea,antrenor Ramona Vásárhelyi 2 Dan Karate, a reusit sa-si adjudece o salba de medalii 3 la numar adica : 6 de bronz .