Cupa Presei la Pescuit Sportiv 2016

Reactualizat la:
Cupa Presei la Pescuit Sportiv 2016
Cea de a XIV-a ediție a tradiționalei competiţii destinat în exclusivitate pescarilor din presa orădeană s-a derulat sâmbătă, 11 iunie, în localitatea Sântimreu.

Concursul de pescuit staționar a fost organizat de Asociația Ecologistă „Ecobiectiv” şi Asociația de Vânătoare și Pescuit „Valea Barcăului”, care gospodărește complexul de agrement, gazda din ultimii trei ani a manifestării.

Cupa Presei la Pescuit Sportiv s-a derulat într-o singură manșă, de patru ore, şi a adunat pe malurile bălţii de la Sântimreu jurnalişti din presă scrisă, televiziune și online. Fiecare redacţie a avut posibilitatea de a fi reprezentată de doi pescari, însă fiecare dintre aceştia a concurat individual pentru premiile puse la bătaie de organizatori. Departajarea s-a făcut în raport de cantitatea totală de pește prins de fiecare participant.

Locul I a fost ocupat de Bajusz András, reprezentantul cotidianului „Bihari Naplo”, care a reușit să scoată la aer 3,84 kg. de peşte. Locul secund şi l-a adjudecat Vasilică Ichim, din partea cotidoanului „Crișana”, urmat de Ovidiu Pascu, din partea publicaţiei „Muzeul Ţării Crişurilor”, care a prins aproape un kilogram de peşte.

Premiul Special „Cea mai mare captură” i-a revenit lui Sorin Sotoc pentru un crap cantărind 3,41 kg., aducând astfel cea de a doua distincţie pentru redacţia „Muzeul Ţării Crişurilor”. La finalul concursului, întreaga cantitate capturată a fost cântărită după care peștii au fost eliberaţi, manifestarea promovând astfel conceptul de pescuit sportiv „Catch and release! – Prinde și eliberează!”.

Un premiu surpriză, mic dar stimulativ, a fost alocat celui mai tânăr dintre pescari, fiul jurnalistului Cristian Horgoş. La final, atât cei mai pricepuţi, cât şi cei mai puţin norocoşi dintre jurnaliştii participanţi au fost răsplătiţi cu un savuros bogracs, preparat cu pricepere de primitoarele gazde.
Premiile acordate au constat în ustensile și accesorii pentru pescuit, momeli, cupe și diplome, puse la dispoziţie de organizatori şi de sponsorii manifestării.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !