Cupa “României” la karate

Sâmbătă 05 iunie 2010 în Sala de sport a oraşului Buftea s-a desfăşurat sub egida Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Cupa României la Karate-M.E.C.T.S. competiţie naţională de Karate “OPEN” adică deschisă Interstiluri .

Au participat 15 din cluburi din: Bucuresti, Buftea, Ploieşti, Târgovişte, Craiova, Roşiori de Vede, Târgu Mureş, Resiţa, Oraviţa, Timişoara, Oradea, Baia Mare,  având înscrişi în competiţie 305 sportivi, turneul s-a desfăşurat pe 3 suprafeţe. Victoriile de la Kata individual şi echipe respectiv Kumite individual şi  echipe au creat o ierarhie strânsă pe echipe: 1. Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea cu un punctaj total de 1496 puncte; 2. Palatul Copiilor şi Elevilor Reşiţa cu un punctaj total de 1490 p. şi pe 3. Clubul Copiilor şi Elevilor Buftea cu un punctaj total de 1009 p.

Arbitru Şef al competiţiei a fost prof.Vaida Ioan 7 Dan Karate-preşedintele Comisiei Naţionale de Karate si Discipline Asociate a Sportului Preuniversitar-MECTS, iar Preşedintele Comisiei de organizare a fost prof.Stan Mândroasa 3 Dan Karate-Director tehnic naţional la Karate Goju-Ryu al Comisiei Naţionale de Karate si Discipline Asociate a Sportului Preuniversitar-MECTS.

Echipa de Karate de la Palatul Copiilor-Şhogunul Oradea antrenată de prof.Vaida Ioan 7 Dan Karate şi instructor Platona Elena 2 Dan Karate a reuşit să-şi adjudece o salba impresionantă de medalii prin sportivii:

-sportivul Platona Sabin Mirel a obţinut aurul la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite OPEN, aur la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite – 80 kg, aur la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite echipe, tot la categoria (Seniori) la proba de kata individual medalia de argint la kata Avansaţi

-sportivul Somoghy Arpad a obţinut aurul la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite – 70 kg, aur la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite echipe, tot la categoria (Seniori) la proba de kata individual medalia de aur la kata Speranţe şi bronzul la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite OPEN.

-sportivul Lucan Geza Attila a obţinut aurul la Băieţi categoria (Juniori) la proba de kumite OPEN, aur la Băieţi categoria (Juniori) la proba de kumite – 68 kg, aur la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite – 65 kg, aur la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite echipe, aur la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kata echipe, tot la categoria (Seniori) la proba de kata individual medalia de aur la kata Consacraţi şi bronzul la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite OPEN.

-sportivul Badea Cristian a obţinut aur la Băieţi categoria (Juniori) la proba de kumite – 76 kg, aur la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite – 75 kg, aur la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite echipe, aur la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kata echipe, argint la Băieţi categoria (Juniori) la proba de kumite OPEN, argint la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite OPEN, tot la categoria (Seniori) la proba de kata individual medalia de argint la kata Consacraţi.
-sportiva Indrie Rebeca Alexandra a obţinut aurul la Fete categoria (Senioare) la proba de kumite – 60 kg, aur la Fete categoria (Senioare) la proba de kumite echipe, tot la categoria (Senioare) la proba de kata individual medalia de aur la kata, argint la Fete categoria (Senioare) la proba de kata echipe, şi bronzul la Fete categoria (Senioare) la proba de kumite OPEN.
-sportiva Georgieş Hajnalka Annamaria a obţinut aurul la Fete categoria (Junioare) la proba de kumite OPEN, aur la Fete categoria (Junioare) la proba de kumite – 59 kg, aur la Fete categoria (Senioare) la proba de kumite echipe, tot la categoria (Junioare) la proba de kata individual medalia de aur la kata şi argint la Fete categoria (Senioare) la proba de kata echipe.
-sportivul Derban Cristian a obţinut aurul la Băieţi categoria (Cadeţi) la proba de kumite – 70 kg, aur la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kumite echipe, aur la Băieţi categoria (Seniori) la proba de kata echipe şi bronzul la Băieţi categoria (Cadeţi) la proba de kata Consacraţi.

-sportivul Guiu Răzvan a obţinut aur la Băieţi categoria (Cadeţi) la proba de kumite – 57 kg, aur la Băieţi categoria (Minicadeţi) la proba de kumite + 50 kg, şi argint la Băieţi categoria (Minicadeţi) la proba de kata.

-sportivul Bucur Eduard a obţinut argint la Băieţi categoria (Cadeţi) la proba de kumite – 57 kg, bronz la Băieţi categoria (Minicadeţi) la proba de kumite + 50 kg, şi argint la Băieţi categoria (Minicadeţi) la proba de kata Avansaţi.

-sportivul Lăzuran Alin a obţinut aurul la Băieţi categoria (Minicadeţi) la proba de kumite – 50 kg, argint la Băieţi categoria (Cadeţi) la proba de kumite – 70 kg.

-sportivul Cherecheş Sebastian a obţinut aurul la Băieţi categoria (Minicadeţi) la proba de kumite – 40 kg iar la categoria (Minicadeţi) la proba de kata individual medalia de argint la kata Consacraţi
-sportivul Cherecheş Raul a obţinut aurul la Băieţi categoria (Copii 3) la proba de kumite – 30 kg .

-sportivul Nastea Raul a obţinut aurul la Băieţi categoria (Copii 2) la proba de kumite + 32 kg
-sportivul Bonvento Ricardo a obţinut aurul la Băieţi categoria (Copii 1) la proba de kumite open
-la Kumite echipe: medalie de aur la vârsta (Copii 1 şi 2) Băieţi, medalie de aur la vârsta (Minicadeţi şi Cadeţi), medalie de aur la vârsta (Juniori), medalie de aur la vârsta (Seniori), medalie de aur la vârsta (Senioare).

-la Kata echipe: medalie de aur la vârsta (Seniori), medalie de argint la vârsta (Senioare).

Taguri: , ,