Cuplaj cu baschet si handbal

La Sala Sporturilor au loc sâmbata meciurile echipelor CSM cu Rapid, respectiv HCM Constanta. Iubitorii sportului orãdean au sâmbata ocazia de a urmãri un atractiv cuplaj sportiv, care are loc la Sala Sporturilor „Antonio Alexe”.

În deschidere, cu începere de la ora 16:45, are loc partida de baschet dintre CSM Oradea si Rapid Bucuresti. În meciul vedetã al cuplajului, de la ora 19, se vor întâlni echipele de handbal CSM Leonardo si HCM Constanta.


Baschetbalistii orãdeni traverseazã o perioadã extrem de fastã, obtinând nu mai putin de cinci victorii consecutive în ultimele etape. Acest excelent bilant poate fi îmbunãtãtit în meciul de sâmbata, în care CSM Oradea întâlneste echipa situatã pe penultimul loc al clasamentului.


Vizeazã victoria


Antrenorul Kósa Zoltán si-a avertizat însã elevii, fiind convins cã partida nu va fi usoarã. „S-ar putea crea falsa idee cã dupã atâtea succese, victoria va veni de la sine. Nu este deloc asa, fiecare partidã trebuind sã fie tratatã cu toatã atentia. Rapidul l-a transferat pe americanul Waine Clark, un jucãtor foarte bun. În mod sigur, rapidistii nu vor veni la Oradea în posturã de victime sigure”, a afirmat Kósa Zoltán. Baschetbalistii orãdeni pornesc ca favoriti certi ai întâlnirii, dorind sã le ofere o nouã victorie suporterilor.

Antrenorul Kósa Zoltán poate conta pe întregul lot de jucãtori, mai putin Pacioga si Kiss. Acestia sunt plecati cu echipa de Divizia B CSM LPS Bihorul, care sustine nu mai putin de trei meciuri în deplasare, cu KK Sfântu Gheorghe, KSE Târgu Secuiesc si Corona Brasov.


Misiune imposibilã


Dacã baschetbalistii detin prima sansã, nu acelasi lucru se poate spune despre handbalistii orãdeni, care primesc vizita fostei campioane, HCM Constanta. Echipa oaspete este lidera autoritarã a clasamentului, câstigând toate partidele disputate în actuala editie. HCM este totdatã singura echipã româneascã de handbal masculin rãmasã în cursã în cupele europene.

În mod cert, CSM Leonardo are o misiune imposibilã în fata unui astfel de adversar. Cu toate acestea, elevii antrenorilor ªtot si Rus au obligatia de a oferi o replicã onorabilã, pentru a face uitate esecurile drastice suferite în ultimele doupã etape. Partida CSM Leonardo – HCM Constanta va fi condusã de arbitrii Sorin Fâscu (Timisoara), Aurel Moldoveanu (Arad).

Gavril Nutiu