Cupluri celebre la Filarmonica

Cupluri celebre la Filarmonica
Melomanii vor putea asculta compoziţiile: Tristan şi Isolda, Pelleas şi Melisande, Romeo şi Julieta.

Orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea a pregătit, pentru concertul de joi, muzică inspirată din cupluri celebre din literatura universală. În programul concertului, melomanii vor putea asculta compoziţiile: Preludiu la moartea Isoldei din opera Tristan şi Isolda, de Wagner, Pelleas şi Melisande, de Faure, Romeo şi Julieta, uvertură fantezie de Ceaikovski. Concertul va fi dirijat de maestrul Sabin Păutza. Dirijorul şi compozitorul Sabin Păutza va prezenta şi o lucrare proprie – Concertul pentru flaut şi orchestră, solistă fiind Cristina Bojin, de la Filarmonica din Sibiu. Compoziţia va fi prezentată în primă audiţie locală la Oradea.

Dar de nuntă

„Am compus «Concertul pentru flaut şi orchestră» în anul 2008, pentru solista Cristina Bojin. De fapt, a fost un cadou de nuntă. Concertul se bazează pe muzică populară românească şi colinde, din Ardeal. Sunt originar din Banat, dar folosesc în compoziţiile mele muzică din Ardeal. Pentru mine, zona Bihorului este cea mai reprezentativă din punct de vedere folcloric pentru România. Voi folosi un grup de instrumente de percuţie – marimba şi xilofon, care dialoghează cu solistul şi au roluri importante în concert”, a dezvăluit artistul Sabin Păutza, întors în ţară, şi la Oradea, din Statele Unite.

Solista Cristina Bojin spune că acest concert îi aduce bucurie de fiecare dată. „Îmi exprim recunoştinţa faţă de maestrul Păutza, pentru că am primit acest concert cadou de nuntă. Îmi place concertul, mă inspiră de fiecare dată şi îmi aduce bucurie. Practic, maestrul Păutza a venit, fără să-şi dea seama, în întâmpinarea mea. Eu căutam un concert nou, pe care să-l cânt, pentru că mă săturasem să cânt aceleaşi lucruri”,a mărturisit Cristina Bojin.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !