Cupşa pune orădenii în gardă: impozitele locale ar putea creşte!

Ioan Cupşa
Ioan Cupşa
Parlamentarul PNL afirmă că, lăsată fără bani, Primăria Oradea ar putea ridica taxele şi impozitele locale.

Deputatul PNL Ioan Cupşa îi pune pe orădeni în gardă: Primăria Oradea ar putea să ridice din nou taxele şi impozitele locale aferente anului 2018. Sau dacă nu, ne putem aştepta la servicii de o calitate mai proastă.

„Oradea va pierde circa 10 milioane de euro din bugetul local care vor trebui compensaţi cu ceva. Dacă Ordonanţa nu va fi respinsă, orădenii trebuie să se aştepte că fie vor plăti taxe şi impozite mai mari, fie vor primi servicii de o calitate diminuată”, prefigurează Cupşa.

Însă, parlamentarul arată că, dacă aşa vor sta lucrurile, de vină va fi Guvernul Tudose, care lasă marile municipii fără o parte din banii ce rămân la finalul anilor ca excedent bugetar.

Cupşa se arată revoltat atât de OG 79/2017, ce modifcă fiscalitatea, cât şi de OG 82, prin care pilonul II de pensii este redus, de la o contribuţie vărsată de 5,1% la una de 3,75%. Acesta vede cele două ordonanţe ca fiind neconstituţionale, deoarece nu există o stare extraordinară care să justifice adoptarea acestor acte normative în regim de urgenţă, în condiţiile în care unele efecte se produc abia peste un an, enunţă Cupşa. De altfel, PNL a anunţat deja că va sesiza Avocatul Poporului.

Deputatul PNL nu crede nici în creşterea economică anunţată la 7%: „Sunt venituri la buget mai mici cu 2 miliarde de lei. Toţi indicii sunt pe valori negative, cu excepţia creşterii economice. Nu inaugurează niciun kilometru de autostradă”.

Hăţurile Justiţiei

Cupşa acuză guvernarea PSD şi de politica sa în domeniul Justiţiei. „Avem legi făcute pe genunchi, nu există o consecvenţă în procesul legislativ, se trece de la Ana la Caiafa. Amendamentele depuse de PSD şi ALDE la Legile Justiţiei sunt pentru a se înstăpâni asupra Justiţiei. Aceasta în condiţiile în care CSM a dat aviz negativ, iar organizaţiile profesionale au criticat cele trei iniţiative legislative. Avem nevoie de modificări cu adevărat utile. Este cert că Legile Justiţiei pot şi trebuie modificate – deoarece au o perisabilitate naturală. Dar asta nu justifică intervenţia brutală a PSD şi ALDE, urmărind un singur scop, să controleze Justiţia”, consideră liberalul.

Pe de altă parte, chestionat de redactorul JB&BIHON, Ioan Cupşa a afirmat că atitudinea Laurei Codruţa Kovesi, procuror-şef al DNA, nu i se pare potrivită, chit că „ce se întâmplă la Comisia 2009 este un circ. Dar nicio persoană cu funcţie nu poate refuza să se prezinte în faţa unei comisii de anchetă, atunci când în mod regulamentar este invitată”.20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor