Cura de slăbire, un pericol?

ORADEA – Mulţi tineri îşi iau model o serie de vedete. O bună parte dintre ei ajung să le copieze atât în ţinută cât şi în felul de a fi. Fetele, în general, consideră că a fi suplă este o condiţie sine qua-non pentru a fi acceptată în societate.

Pentru a atinge acest etalon, încearcă fel de fel de soluţii: de la cure de slăbire dintre cele mai sofisticate, după revistele de specialitate, până la abstinenţă totală de la mâncare, adevărate posturi negre. „Orice cură de slăbire trebuie făcută sub controlul unui medic specialist, pentru că aceasta trebuie aplicată individualizat. Şi asta se face în funcţie de aportul de proteine, glucide şi lipide pe care fiecare organism îl are.

De multe ori curele de slăbire după ureche eşuează pentru că nu se ţine cont de acest fapt”, susţine dr. Amorin Popa, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice. Potrivit afirmaţiilor dr. Popa, trebuie redus aportul hipercaloric al organismului. Este vorba despre consumul de dulciuri, alcool sau lipide sub formă de grăsimi de origine animală.

„Trebuie urmat un regim hipocaloric, axat pe consumul de proteine de natură animală precum laptele, ouăle, carnea slabă, fără grăsimi, dar şi cele de natură vegetală. Toate însă trebuie să se regăsească în dieta personalizată coordonată de un medic specialist”, spune dr. Popa. Aceasta mai ales că multe tinere, aflate la pubertate, ajung să-şi provoace singure vărsături sau chiar ajung să sufere de tulburări psihice.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !