Curs de clovni pentru voluntari

De Crina Dobocan
Curs de clovni pentru voluntari
Cei care doresc să înveţe secretele meseriei de clovn se pot alătura echipei de clovni „Prieteni pentru un zâmbet” a Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea (ACEO).


Asociaţia Caritas Eparhial Oradea organizează un nou curs de clovni. Cursul de adresează voluntarilor ACEO, care au vârsta minimă de 16 ani, şi se va desfăşura pe parcursul a 12 întâlniri. Participanții vor fi împărțiți în două grupe. În cadrul orelor, cursanţii vor învăţa diverse trucuri, tehnici de modelare a baloanelor, chestiuni legate de machiaj şi vestimentaţie, mişcare scenică, jocuri şi lucrul în echipă.

Cursul se va încheia cu un examen. Întâlnirile se vor desfăşura pe parcursul a două săptămâni. Cursul va fi susţinut de clovni din trupa „Prieteni pentru un zâmbet”.

Trupa de clovni „Prieteni pentru un zâmbet” desfăşoară o gamă largă de activităţi. Clovnii ACEO efectuează, de trei ori pe săptămână, vizite la copiii internaţi la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. De asemenea, clovnii organizează spectacole şi scenete pentru copii, participă la diferite evenimente şi ajută la strângerea de fonduri pentru programele asociaţiei.

„Pentru a-i putea vizita pe micii pacienţi avem nevoie de voluntari bine pregătiţi în arta meseriei de Clovn – Doctori. De aceea, asociaţia organizează de două ori pe an, în luna septembrie şi în luna februarie câte un curs de formare, după care voluntarii încep vizitele la spital. Cursul este gratuit pentru voluntari, costurile desfăşurării fiind acoperite din surse proprii, donaţii şi din banii strânşi în cadrul proiectului «Terapie prin zâmbet», la Swimathon 2018 și a fost susținut de salex, Celestica, Plexus și Liceul Ghibu”, a arătat Ioana Tuță, coordonatorul Departamentului de voluntari din cadrul Caritas Eparhial.

Înscrierile se fac până în data de 22 februarie, ora 18:00, la adresa voluntariatcaritas@yahoo.com, la numărul de telefon 0752 562 338 – Ioana sau printr-un mesaj pe www.facebook.com/CaritasEparhialOradea.

Programul „Prieteni pentru un zâmbet” al Asociației Caritas Eparhial a obţinut Premiul I, la categoria Programe în cadrul evenimentului Gala Societăţii Civile, care a avut loc la Bucureşti în luna iunie 2017.

Fact box:

Condiții de participare:
– Vârsta minimă de 16 ani;
– Încheierea unui contract de voluntariat la Caritas Eparhial Oradea;
– Participarea la minim 80% din durata cursului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !