Curs de ghid turistic

Curs de ghid turistic
Cursul va avea loc marti, de la ora 10:00, la Primăria din Beiuş.

Aproximativ 15 persoane din Bihor vor participa la un curs de pregătire pentru ghizi turistici. Cele 15 persoane au fost selectate din localităţi care deţin biserici de lemn. Cursul va avea loc marti, de la ora 10:00, în sala de şedinţe a Primăriei din Beiuş. La finalul cursului, cei 15 absolvenţi vor avea ocazia să-şi promoveze bisericile din localitate.

Asociaţia pentru Cultură, Educaţie şi Dezvoltare (ACCENT), în parteneriat cu Universitatea din Oradea – Facultatea de Arhitectură şi Construcţii şi Facultatea de Ştiinţe Economice – şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bihor, demarează proiectul „Promovarea Bisericilor de Lemn din Ţara Beiuşului şi specializarea resurselor umane implicate în domeniul conservării şi promovării patrimoniului cultural, din cadrul comunităţilor locale”.

Obiective

Proiectul este realizat cu sprijin financiar oferit prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) runda a II. Bugetul total al proiectului este de 13.335 de euro, din care 11.800 de euro reprezintă contribuţia de la Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE).

„Proiectul are ca scop dezvoltarea conştiinţei civice şi a interesului public cu privire la conservarea, promovarea şi repunerea în valoare a bisericilor de lemn din Bihor, specializarea resurselor umane implicate în domeniul conservării şi promovării patrimoniului cultural, din cadrul comunităţilor locale”, a spus Gabriela Droj, managerul acestui proiect.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !