Curs de prim ajutor la Ambulanţă

Curs de prim ajutor la Ambulanţă
Cei care vor urma cursurile de prim ajutor în situaţii medicale grave, vor fi contactaţi telefonic/email pentru confirmarea participării, a informat dr. Emil Boţcău, purtărul de cuvânt al Ambulanţei Bihor.

El detaliază că doritorii pot opta pentru oricare din cursurile din perioada septembrie 2015 – august 2016. În situatia în care locurile au fost ocupate în totalitate pentru cursul dintr-o anumită lună, pe formularul online vor fi afişate doar zilele de curs la care mai sunt locuri disponibile. „Dacă cererile pentru aceste cursuri sunt foarte mari, vom lua în considerare organizarea chiar a doua cursuri pe lună”, explică doctorul Boţcău.

Cursuri de sâmbătă

Cursurile sunt gratuite şi vor avea loc în fiecare prima zi de sâmbătă a fiecărei luni, de la ora 10:00 la 14:00, la sediul din Oradea al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor, strada Sucevei nr. 24. Cursanţii pot participa la o singură şedinţă de training.

Participantii vor fi acceptaţi la orele de curs având asupra lor un act de identitate. Vârsta minimă a cursanţilor este 14 ani, iar numărul de participanţi la un curs este de minim 5, maxim 25, informează medicul.

Certificat

La finalul cursului, participanţii vor cunoaşte manevrele de bază de resuscitare efectuate în cazul unui stop cardiorespirator, vor şti să utilizeze un defibrilator electric automat, să efectueze corect punerea în poziţia laterală de siguranţă a unei victime inconştiente şi vor putea să acorde primul ajutor de bază în caz de obstrucţie de căi respiratorii superioare, arsuri, hemoragii, fracturi, etc.

Dr. Boţcău precizează că toţi cursanţii vor primi la final diplome de participare şi materiale didactice de la medicii şi asistenţii medicali instructori-formatori acreditaţi (toţi angajati ai SAJ Bihor şi membri APVAB) care vor asigura aceste cursuri.

De reţinut însă faptul că certificatul de participare acordat la finalul cursului nu este valid în cadrul programelor de Educaţie Medicală Continuă a cadrelor medicale sau pentru angajare/calificare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !