„Cursul se bucură de succes în rândurile copiilor”

13Comentarii
Aspect de la cursurile de iniţiere în înot
Aspect de la cursurile de iniţiere în înot
Programul de iniţiere în înot al elevilor de clasa a II-a a angrenat deja peste 400 de copii

Primăria şi CS Municipal au demarat la finele anului trecut un program de iniţiere în înot pentru copiii din toate şcolile orădene. Programul se adresează elevilor din clasa a II-a şi se bucură la ora actuală de un mare succes. Primarul Ilie Bolojan şi directorul CSM Oradea, Florin Birta, au efectuat azi o vizită la Bazinul acoperit Crişul, la şedinţele de iniţiere.

„Peste 400 de copii au fost deja cuprinşi în programul nostru. S-a început în luna noiembrie, cu şcolile Nicolae Bălcescu, George Coşbuc şi Ion Bogdan. Începutul a fost ceva mai timid, a existat o oarecare reticenţă din partea părinţilor. Acum însă, observăm un interes mult mărit din partea tuturor. Mai mult, foarte mulţi părinţi au optat pentru continuarea înotului şi după încheierea cursurilor de iniţiere. La ora actuală, pe rol sunt şcolile Dacia, Oltea Doamna şi Generală 16”, a afirmat directorul CSM, Florin Birta.

Cursurile de iniţiere sunt susţinute de profesorii Cristina Madău, Petre Gepian, Illés Zoltán şi Cristian Boroş. Transportul copiilor însoţiţi de învăţătorii lor, de la şcoli la b, este asigurat de primărie. „Este posibil ca dintre copiii care învaţă acum înotul să fie asigurată pepiniera secţiilor de polo şi înot ale clubului sportiv municipal”, a spus Ilie Bolojan.

Un curs cuprinde 12 şedinţe săptămânale. Costul său este suportat în proporţie de 50% de către primărie, restul, în valoare de 70 lei de copil, fiind suportat de părinţi. „Au existat circa 20 de cazuri sociale, în care familiile acelor copii nu au avut resurse financiare pentru a plăti cursul. Primăria a analizat cazurile şi a suportat integral costurile, iar bau putut veni fără probleme la bazin”, a declarat Florin Birta.

Gavril Nu13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor