Cursuri de formare profesională gratuite

De Dan Birta
Cursuri gratuite pentru ospătari şi bucătari
Cursuri gratuite pentru ospătari şi bucătari - © FOTO: FAN
Nu mai puţin de 14 cursuri de formare profesională vor fi demarate de AJOFM Bihor în cursul acestei luni.

Directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba, spune că aceste cursuri sunt organizate la solicitările angajatorilor. „Sunt cursuri tradiţionale în domeniul HORECA şi construcţii, dar şi cursuri noi: iniţiere în masaj sau instructor de fitness. Absolvenţii acestor cursuri au şanse mari de angajare sau de a-şi deschide o afacere pe cont propriu”, a explicat şeful AJOFM Bihor.
Este bine de ştiu că aceste cursuri sunt gratuite pentru şomeri.

Cursuri

Unul dintre cursuri este confecţioner de cablaje auto, durează 360 de ore şi are condiţie principală învăţământul obligatoriu. Cei care termină acest curs au şanse mari de angajare într-una din companiile din parcul industrial.

Domeniul HORECA oferă multe locuri de muncă celor interesați. Astfel, cei care doresc să se califice în meseriile de bucătar și ospătar o pot face dacă se înscriu la cursurile organiyate de AJOFM Bihor începând cu luna august. Fiecare dintre cursuri are o durată de 720 de ore. Domeniul comerțului, de asemenea, duce lipsă de forță de muncă. Un curs pentru lucrători comerciali cu durata de 360 de ore va fi organiyat de agenția județeană.

La ultimele târguri de job-uri una dintre cele mai căutate meserii era cea de stivuitorist. Angajatorii se plângeau că nu găsesc persoane cu această meserie. La solicitarea lor, AJOFM Bihor organizează un curs de formare profesională pentru stivuitoriști.

Un al curs de calificare pentru o meserie foarte căutată est cel de sudor. Cursul durează 720 de ore. Pentru cei care doresc să se angajeze în construcții se organizează cursul de finisor pentru construcţii.

Pentru persoanele cu studii superioare se organizează un curs de formator, iar pentru cele cu liceu cursurile de competenţe antreprenoriale şi inspector resurse umane. Are o trecere foarte mare cursul de competenţe de comunicare în limba germană.

Persoanele care doresc să îşi deschidă o afacere pe cont propriu se pot înscrie la cursurile de iniţiere în masaj şi în meseria de instructor de fitness.

Cei interesaţi de unul dintre cursurile amintite anterior se pot adresa AJOFM Bihor, strada Transilvaniei nr. 2.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !