Cursuri de formare profesională pentru bihoreni

Cursuri de formare profesională pentru bihoreni
ORADEA  - Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor va organiza în cursul lunii viitoare trei programe de formare profesională. Astfel, din iunie vor demara cursurile de electrician constructor, limba spaniolă şi limba italiană.

Serviciile de formare profesională se asigură gratuit conform legii. „La aceste cursuri pot lua parte persoanele care nu au loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate venituri mai mici decât salariul de bază minim brut pe ţară. De asemenea, pot participa şi persoanele care nu au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ sau după satisfacera stadiului militar, dar şi persoanele care au obţinut statutul de refugiat sau altă formă de protecţie internaţională.”, ne-a declarat Dorel Drăghici, directorul agenţiei. Conform legii, la cursurile demarate de AJOFM pot lua parte şi cei care nu au putut ocupa un loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenţie dar şi peroanele care şi-au reluat activitatea ca urmare a încetării concediului pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, sau ca urmare a recuperării capacităţii de muncă după pensionarea de invaliditate.

„Până în acest moment AJOFM Bihor a demarat 12 programe de formare profesională la care au fost cuprinse un număr de 251 de persoane”, a precizat Dorel Drăghici.

În ceea ce priveşte subvenţionarea angajaţilor care derulează programe de formare profesională pentru proprii salariaţi AJOFM Bihor va organiza în data de 23 iunie la ora 16:30 selecţia acestor angajatori.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !