Cursuri de perfectionare gratuite

3Comentarii
Cursuri de perfectionare gratuite
25 de mii de români reintegraţi pe piaţa muncii în trei ani.

Marti a avut loc la Oradea lansarea proiectului „Reţea naţională de centre de informare şi consiliere privind cariera”. Proiectul, lansat de Fundaţia Centrul de Dezvoltare Managerială, îşi propune asistarea pentru integrare şi reintegrare pe piaţa forţei de muncă a 25.000 de români. „Proiectul contribuie la combaterea efectelor negative ale crizei demografice şi restructurării economice prin facilitarea integrării şi pătrunderii pe piaţa forţei de muncă a persoanelor disponibilizate, şomeri şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă”, ne-a spus Mihaela Petean, reprezentanta Centrului de Dezvoltare Managerială (CDM).

Astfel, toţi cei care vor să recalifice, vor să-şi deschidă o ofacere sau doar sau să înveţe paşii de urmat în cătuarea unui loc de muncă pot face acest lucru gratuit dacă se înscriu în baza de date a Centrului. „Pentru că mulţi dintre cei care ar vrea să urmeze acest program nu au posibilitatea sau nu ştiu să utilizeze calculatorul, pot apela la unul dintre cele 15 Centre regionale de informare şi consiliere în carieră”, a punctat Mihaela Petean.

În judeţul Bihor acest centru se găseşte la Marghita. Cei interesaţi pot apela numărul de telefon 0728/220.834 sau 0728/220.833. „O dată intraţi în program oamenii nu sunt obligaţi la nimic”, a conchis reprezentanta (CDM).

Obiective

Proiectul condus de Fundaţia Centrul de Dezvoltare Managerială este realizat în parteneriat cu OMV Petrom. Printre serviciile oferite celor înscrişi în program se numără îndrumarea către cursuri de calificare sau consolidare, întrevedere individuală pentru realizarea unui bilanţ profesional, orientarea spre ofertele furnizorilor de formare vocaţională acreditaţi. De asemenea, reprezentanţii Centrului vor contacta angajatorii pentru a prezenta celor consiliaţi oferte de muncă.

S.Al.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor