Cursuri gratuite demarate in Timis

De Delia S. Barbu
Cursuri gratuite demarate in Timis
Cursuri gratuite demarate in Timis
Un numar de 200 de persoane din satele Timişului şi din Arad au şansa de a se forma, gratuit, în domenii precum cele de mecanică auto, contabilitate, securitate şi sănătate în muncă, resurse umane, protecţia mediului, TIC şi comunicare în limba engleză. Primele cursuri au început deja.

Persoanele ocupate în agricultura de subzistenţă şi cele aflate în căutarea unui loc de muncă, managerii şi angajaţii din mediul rural, femeile şi minorităţile etnice sunt cei care pot beneficia de pe urma cursurilor organizate de SC Best Proserv Center SRL şi Uniunea Judeţeană CNSLR Frăţia Timiş în judeţele Arad şi Timiş.

Proiectul POSDRU poartă denumirea Iniţiative Europene de Antreprenoriat Rural – Dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale, are o valoare de peste 2.000.000 de lei şi se adresează unui număr de 200 de persoane cu domiciliul în mediul rural, din judeţele Arad şi Timiş. „După ce, în cursul verii, au fost selectaţi beneficiarii care doresc să urmeze cursurile de formare profesională din cadrul proiectului, săptămâna aceasta au început primele sesiuni de formare profesională.

Zeci de persoane au aşteptat să se înscrie la cursurile gratuite oferite în cadrul acestui proiect, dovedindu-ne, o dată în plus, interesul crescut al cetăţenilor pentru astfel de activităţi şi nevoia organizării unui număr mai crescut şi mai diversificat de cursuri. Primul curs demarat este cel de Securitate şi Sănătate în Muncă – pentru un număr de 44 de cursanţi – urmând ca la începutul lunii noiembrie să înceapă şi cursurile de Resurse Umane şi Protecţia Mediului. De asemenea, a început procedura de acreditare CNFPA pentru cursurile de comunicare în limba engleză şi TIC”, explică coordonatorii centrului.

Participanţii la cursuri vor beneficia, de asemenea, de consiliere şi orientare în carieră, sub îndrumarea unor experţi în consiliere vocaţională. „Acest proiect are o importanţă majoră pentru Regiunea de Vest deoarece contribuie la îmbunătăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor manageriale şi de marketing ale actualilor şi viitorilor întreprinzători, precum şi la dezvoltarea competenţelor angajaţilor din mediul rural, susţinând tinerii şi femeile, pentru adaptarea la mediul economic în schimbare şi la provocările globalizării”, mai precizează coordonatorii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !