Cursuri gratuite la AJOFM

5Comentarii
Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã (AJOFM) Bihor vine în sprijinul persoanelor aflate în cãutarea unui loc de muncã. Astfel, în luna martie vor demara nu mai putin de opt cursuri de recalificare.

„În scopul cresterii si diversificãrii competentelor profesionale, realizãrii mobilitãtii si reintegrãrii acestora pe piata muncii, serviciile de formare profesionalã se asigurã gratuit pentru mai multe categorii de persoane”, ne-a comunicat Dorel Drãghici, directorul executiv al AJOFM Bihor. Categorii

Dintre categoriile enumerate de directorul AJOFM Bihor fac parte persoanele care nu au loc de muncã, nu realizeazã venituri sau realizeazã din activitãti autorizate potrivit legii venituri mai mici decât salariul de bazã minim brut pe tarã garantat în platã în vigoare. Gratuitate la cursuri vor mai avea persoanele care nu au putut ocupa un loc de muncã dupã absolvirea unei institutii de învãtãmânt sau dupã satisfacerea stagiului militar, precum si refugiatii.

„O categorie aparte care beneficiazã de gratuitate la cursuri este formatã din persoanele care desfãsoarã activitãti în mediul rural si nu realizeazã venituri lunare sau realizeazã venituri mai mici decât salariul minim brut pe tarã garantat în platã în vigoare si sunt înregistrate la agentiile judetene pentru ocupare a fortei de muncã”, a precizat Daciana Nica, directorul executiv adjunct la AJOFM Bihor.

De asemenea, vor beneficia de cursuri gratuite persoanele care si-au reluat activitatea ca urmare a încetãrii concediului pentru cresterea copilului pânã la împlinirea vârstei de doi ani, respectiv trei ani în cazul copilului cu handicap.

Acte necesare

Persoanele interesate se pot adresa la AJOFM Bihor, strada Transilvaniei nr. 2, camera 12 si 13 sau la agentiile locale din Alesd, Salonta, Beius, Stei, Marghita si Valea lui Mihai. Documentele necesare sunt urmãtoarele: cerere de înscriere la programul de formare profesionalã, model tipizat; actul de identitate în original si copie; certificatul de nastere în original si în copie; actele de studii eliberate în conditiile legii, în original si copie si adeverintã medicalã eliberatã de medicul de familie în care sã se mentioneze dacp figureazã sau nu cu antecedente medicale.

Dan Birta5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor