Cursuri gratuite pentru antreprenori

De Dan Birta
Cursuri gratuite pentru antreprenori
80 de planuri de afaceri vor primi finanţări nerambursabile de până la 40.000 de euro.

Persoanele care doresc să-și lanseze propria afacere, dar nu ştiu de unde să înceapă, precum şi persoanele cărora le este teamă că nu vor reuşi să facă faţă obstacolelor, au şansa de a căpăta încredere în forţele proprii participând la un curs gratuit de competenţe antreprenoriale.
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară, prin proiectul „START – Şansă pentru antreprenori și afaceri durabile” – POCU 82/3.7/105266 oferă cursuri gratuite de competențe antreprenoriale, finalizate cu o diplomă recunoscută de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Obiectiv

Scopul proiectului este cresterea gradului de ocupare, facilitarea accesului pe piaţa muncii şi dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru 660 persoane prin furnizarea unor măsuri integrate de antreprenoriat, orientate pe creşterea mobilităţii şi a gradului de ocupare a persoanelor şomere, inactive, inclusiv a înfiinţării şi dezvoltării unor activităţi independente non-agricole în scopul creării de noi locuri de muncă durabile în zonele urbane din regiunea de implementare Nord-Vest.

Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului este creşterea responsabilităţii sociale şi a gradului de informare a publicului la nivelul regiunii Nord-Vest (judeţele Bihor, Cluj, Bistrita-Năsăud, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj) privind oportunităţile, condiţiile, avantajele formării şi sprijinului antreprenorial pentru minimum 660 persoane (respectiv 62 şomeri, 165 inactivi pe piaţa muncii şi 433 de persoane care au un loc de muncă, dar doresc să înfiinţeze o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă).

Grupul ţintă

Sunt vizate 660 de persoane fizice, cu reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau urban în regiunea de implementare a proiectului, care intenţionează să înfiinţeze o afacere non-agricolă în mediul urban. Beneficiile participării ca grup ţintă în proiect sunt: dobândirea de cunoştinţe, aptitudini şi abilităţi antreprenoriale; participarea la un curs de compeţente antreprenoariale; posibilitatea de a începe o afacere pe cont propriu în majoritatea domeniilor de activitate; avantajul de a fi consiliat şi monitorizat de profesionişti în implementarea afacerii; participare gratuită la toate activităţile proiectului.

80 dintre planurile de afaceri ale participanţilor la proiect vor primi finanţări de până la 40.000 de Euro, ajutor de minimis din bani publici pentru derularea afacerii. Cei care doresc să se înscrie la cursurile gratuite pot obţine informaţii la următoarele adrese: e-mail: contact@start-afaceri.ro şi www.sindalimenta.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !