Cursuri gratuite pentru someri in domeniul turistic

De Simona Albinaru
Cursuri gratuite pentru someri in domeniul turistic
În data de 15 iunie Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor va demara un curs de calificare în meseria de administrator pensiune turistică.

Şomerii neindemnizaţi care vor lua parte la aceste cursuri vor primi şi 500 lei pe lună. „Persoanele interesate, respectiv şomeri, aflaţi în evidenţa AJOFM Bihor, dispuse să îşi desfăşoare activitatea în domeniul turismului, pot solicita înscrierea la acest curs de calificare, la sediul instituţiei din Oradea, Transilvaniei, nr. 1-2, precum şi la punctele de lucru din Aleşd, Beiuş, Salonta şi Marghita”, a precizat Dorel Drăghici, directorul AJOFM Bihor.

Acest curs are loc în cadrul proiectului „Căi de formare şi ocupare în sectorul turismului alternativ – Alter Tour. Valoarea cestui proiect este de 20.771.484 lei din care suma de 16.900.050 lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă şi se derulează pe o perioada de trei ani, respectiv 01.06.2010 – 30.05.2013.

Solicitantul este AJOFM Olt şi partenerii în cadrul proiectului sunt: AJOFM Bihor, AJOFM Călăraşi, AJOFM Harghita.

Activităţi

În cadrul activităţii de formare profesională, au fost finalizate, sunt în derulare şi se vor finaliza programe de calificare în meseriile de administrator pensiune turistică, lucrător în agroturism, lucrător hotelier, precum şi programe de specializare ori perfecţionare pentru creşterea calităţii serviciilor oferite în sectorul turismului.

Serviciile oferite în cadrul proiectului sunt gratuite, iar participanţii la programul de formare profesională care sunt şomeri neindemnizaţi vor fi beneficiari de asistenţă financiară în suma de 500 lei pe lună, pentru a se putea auto-întreţine în timpul şcolarizării.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !