Cursuri gratuite pentru someri

Cursuri gratuite pentru someri
1.500 de şomeri vor putea beneficia de cursuri în meseriile de lucrator în pensiune ghid montan, etc.

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor, în calitate de partener al Agenţiei Judeţeană de Ocupare a Forţei de Munca Olt implementează proiectul strategic „Căi de formare şi ocupare în sectorul turismului alternativ – Alter Tour”.

„Proiectul, în valoare totală de 20.771.484 lei din care 16.900.050 lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă, este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi se va derula pe o perioada de 3 ani”, a precizat Dorel Drăghici, directorul AJOFM Bihor.

Obiectivul general al proiectului este facilitarea şi creşterea accesului pe piaţa muncii a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, cu o situaţie dificilă din punct de vedere al statutului profesional, prin promovarea măsurilor active de ocupare cu caracter activ, preventiv, inovativ si flexibil, în domenii care prezintă dezvoltare dinamică, cum ar fi formele alternative de turism, respectiv turismul balnear, turismul sportiv, agroturismul şi ecoturismul.

Grupul ţintă este constituit din 1.500 de şomeri, 100 de şomeri de lungă durată, 100 de şomeri de peste 45 ani, 800 de şomeri tineri şi 200 de şomeri de lungă durată tineri.

Servicii

În cadrul activităţii de formare profesională, se vor organiza cursuri de calificare în meseriile de lucrator în pensiune turistică, lucrător în agroturism, animator centre de vacanţă, ghid montan, precum şi programe de  specializare/perfecţionare pentru creşterea calităţii serviciilor oferite în sectorul turismului.

„Serviciile oferite în cadrul proiectului sunt gratuite, iar participanţii la programul de formare profesională care sunt şomeri neindemnizaţi vor fi beneficiari de asistenţă financiară în suma de 500 lei/lună, pentru a se putea auto-întreţine în timpul şcolarizării”, a punctat directorul AJOFM.

Şomerii aflaţi în evidenşa AJOFM  Bihor pot solicita înscrierea la serviciile gratuite oferite în cadrul proiectului la sediul instituţiei din Oradea, Transilvaniei, nr. 1-2, precum şi la punctele de lucru din Aleşd, Beius, Salonta, Marghita.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !