Cursuri gratuite pentru somerii bihoreni

Cursuri gratuite pentru somerii bihoreni
AJOFM Bihor va organiza în perioada următoare zece cursuri de formare profesională.

În perioada următoare, şomerii bihoreni pot participa gratuit la o serie de cursuri de formare profesională. AJOFM Bihor va organiza în acest an nu mai puţin de zece cursuri, pentru care se fac deja înscrieri.

Cursuri

„Deja au început înscrierile la cursurile de ospătar, vânzător în unităţi de alimentaţie publică şi lucrător în comerţ. Participanţii trebui să fi terminat învăţământul general obligatoriu”, ne-a informat Teofil Popa, şef Birou formare profesională.

O altă condiţie obligatorie este ca participanţii la cursuri să fie înregistraţi în baza de date a AJOFM Bihor ca şomeri indemnizaţi sau neindemnizaţi. Participanţii la cursuri beneficiază de transport gratuit şi analize medicale gratuite.

Un alt curs, la propunerea şomerilor, este cel de limba engleză pentru începători. „În multe meserii este necesară limba engleză. De exemplu în meseriile de magazioner, ospătar, bucătar, vânzător, cameristă hotel”, subliniază Teofil Popa.

Alt curs, pe o perioadă de cinci luni, se organizează pentru mecanicii auto. Cine vrea să lucreze în construcţii va avea o şansă mai mare de angajare dacă va participa la cursul de lucrător în construcţii de la AJOFM Bihor.

Unul dintre cele mai solicitate cursuri este cel de agent de pază. Durează trei luni şi pot participa persoanele care au terminat opt clase. Problema este că majoritatea firmelor de pază plătesc salarii foarte mici.

Cine vrea un salariu mai mare poate participa la un curs de operator maşini unelte cu comandă numerică. „Cei care doresc să participe la aceste cursuri trebuie să aibă cunoştinţe tehnice de bază. Să ştie să citească un desen tehnic. Oportunităţile de angajare după terminarea cursului sunt destul de mari”, precizează reprezentantul AJOFM Bihor.

Pentru lucrătorii în electronică şi automatizări se organizează un curs de trei luni la care pot participa 40 de persoane. Alte două cursuri se adresează celor care doresc să se califice în meseria de patiser şi cameristă.

D.B.

Locuri de munca vacante in Bihor

 

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !