Cursuri neacoperite si profesori pensionati la Universitate

6Comentarii
Cursuri neacoperite si profesori pensionati la Universitate
Aplicarea Noii Legi a Educaţiei dă bătăi de cap Universităţii din Oradea.

Nouă profesori au fost pensionaţi forţat în mijlocul anului universitar şi mai multe cursuri au rămas neacoperite.

„Au apărut o serie de probleme odată cu aplicarea Noii Legi. La Oradea, mai multe cursuri au rămas neacoperite deoarece noua lege impune ca profesorii titulari să aibă maximum o normă suplimentară, şi aceasta reglementată la minim, faţă de două norme suplimentare, pe lângă norma de bază, cum era până în prezent. Până acum se acopereau toate cursurile prin profesorii care aveau ore suplimentare. Va trebui să luăm urgent măsuri”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Cornel Antal, rectorul Universitatii din Oradea.

Rectorul spune că nu se ştie exact numărul cursurilor rămase neacoperite.

„Mâine (joi – n.r.), vom avea o întâlnire cu decanii facultăţilor Universităţii din Oradea în cadrul căreia vom analiza situaţia. Cele mai multe probleme sunt la Facultatea de Ştiinţe Economice”, a precizat rectorul Antal.

O altă problemă apărută odată cu aplicarea noii Legi a fost aceea a profesorilor care au împlinit 65 de ani. Aceştia au fost obligaţi să se pensioneze în timpul anului universitar.

„Până acum cadrele didactice care au împlinit vârsta legală de pensionare puteau rămâne pe post până la sfârşitul anului universitar, ceea ce mi se părea normal. Noua Lege, însă, ne obligă să pensionăm, în timpul anului şcolar, cadrele didactice când împlinesc 65 de ani. La Universitatea din Oradea, avem nouă cadre didactice cărora le-au fost făcute dosarele de pensionare. Toţi cei nouă au acceptat propunerea noastră de a rămâne profesori asociaţi până la sfârşitul anului. Ca să-i convingem să rămână, Senatul Universităţii din Oradea a acceptat plata cu ora la nivelul maxim admis”, a mai spus rectorul.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor