Cursuri pentru manageri

Cursuri pentru manageri
ORADEA – Oradea va avea un Centru de Evaluare şi Formare Managerială (CEFM) până în 20 decemrbie 2007.

Aceasta este promisiunea făcută de iniţiatorii proiectului de înfiinţare a CEFM, firma RoMarketing S.R.L., împreună cu partenerii săi, Centrul pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici şi Mijlocii din Baia Mare, Fundaţia Centrul de Dezvoltare Managerială din Cluj Napoca şi Fundaţia Casa de Meserii a Constructorilor din Bucureşti. CEFM va fi realizat în cadrul programului PHARE 2004 – Coeziune Economică şi Socială Promovarea Capitalului Uman.

Recunoaşterea competenţelor

„Proiectul are ca scop recunoaşterea competenţelor existente la unii agenţi economici, dar şi formarea şi dezvoltarea celor fără experienţă. Cei care au participat la unele cursuri, dar care nu sunt recunoscute sau autorizate, vor trece prin acest centru pentru a fi recunoscuţi, iar cei ale căror cunoştinţe nu vor fi la nivelul cerut, vor avea posibilitatea de a beneficia de cursuri de formare, gratuite”, explică Sorina Bradea, managerul proiectului.

Proiectul, în valoare totală de 84.383 euro, se va derula pe parcursul a 11 luni şi vizează evaluarea sau formarea de persoane pentru ocupaţiile de Manager de Proiect, Manager Resurse Umane, Analist Resurse Umane, Formator, Manageri Vânzări şi Director Magazin.

Beneficiarii proiectului vor fi diverse firme din Regiunea Nord-Vest, cu activitate în domeniile construcţii, confecţii textile, prelucrarea lemnului, afaceri imobiliare, IT şi comerţ. Coordonatorii proiectului se aşteaptă la înfiinţarea a şase asemenea centre, care să ajute la evaluarea a 90 de persoane angajate şi la formarea a altor 45 de persoane, în cadrul unor programe autorizate.

Tot în cadrul proiectului, 15 manageri vor beneficia de un program de antrenare din partea consultanţilor specializaţi. „După finalizarea celor 11 luni, aceste centre se vor auto-întreţine şi vor sta la dispoziţia angajatorilor care vor să se perfecţioneze, sau să îşi antreneze angajaţii”, precizează Sorina Bradea.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !