Cursuri pentru someri la AJOFM Bihor

De Simona Albinaru
1Comentariu
Cursuri pentru someri la AJOFM Bihor
De cursuri gratuite pot beneficia şi personele care desfăşoară activităţi în mediul rural.

Somerii bihoreni vor putea lua parte în perioada următoare la mai multe cursuri de calificare, perfecţionare şi iniţiere demarate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor. Astfel, în luna aprilie sunt programate a avea loc un curs de calificare ca lucrător electronică automatizări pentru 68 de persoane, un curs pentru 20 de persoane ca operator maşini unelte cu comandă numerică, agent de pază, ordine şi intervenţie fără armă la care vor fi cuprinşi 25 de şomeri dar şi un curs de calificare în meseria de pomicultor, curs la care vor putea lua parte 14 persoane.

Tot în luna aprilie vor avea loc şi un curs de prfecţionare agent vânzări pentru 28 de cutsanţi şi administrator reţele de calculatoare pentru 20 de persoane. „În luna mai ne-am propus să demarăm un curs de calificare pentru 25 de cursanţi pentru cameriste hotel şi un curs de iniţiere ca maseur la care vor putea lua parte 20 de persoane”, a precizat Dorel Drăghici, directorul AJOFM Bihor.

Bugetul formării profesionale pentru anul 2011 este de 265.000 lei. Diferenţa care nu poate fi finanţată din buget spun reprezentanţii AJOFM Bihor va fi acoperită prin proiecte proprii sau prin parteneriate.

Înscriere la cursuri pentru someri

Conform normelor în vigoare serviciile de formare profesională se acordă în mod gratuit persoanelor care nu au loc de muncă, celor care au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ, dar şi persoanelor care au obţinut statutul de refugiat sau altă formă de protecţie internaţională. De cursuri gratuite pot beneficia şi personele care desfăşoară activităţi în mediul rural şi care nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor