Curtea de Apel Oradea a decis reducerea pedepsei bărbatului care și-a abuzat fiica de 13 ani

De Bihon.ro
10Comentarii
Curtea de Apel Oradea a decis reducerea pedepsei bărbatului care și-a abuzat fiica de 13 ani
Violatorul lui Abigail Bordaș, cel care și-a abuzat fetița de doar 13 ani va beneficia de reducerea pedepsei cu închisoarea.

„Curtea de Apel Oradea admite apelul declarat de inculpatul Colţa Iulian Cosmin împotriva sentinţei penale din 30 septembrie pronunţate de Judecătoria Oradea şi reduce pedeapsa aplicată pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată de la 6 ani închisoare la 4 ani şi 6 luni închisoare, pedeapsă pe care inculpatul urmează să o execute în regim de detenţie. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate care nu contravin prezentei decizii. Obligă pe inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în apel în favoarea statului. Decizia este definitivă”, se arată în postarea instanţei.

Judecătoria Oradea l-a condamnat în 30 septembrie pe Iulian Colța-Cosmin la 6 ai de închisoare pentru act sexual cu un minor, în formă continuată. De asemenea i s-a interzis exercitarea drepturilor părintești și dreptul de a comunica cu fiica sa, Abigail Bordaș, pe durata executării pedepsei.

„Instanţa dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Colţa Iulian-Cosmin, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul National de Date Genetice Judiciare (SNDGJ) şi îl obligă să plătească părţii civile Bordaş Abigail, reprezentată legal de directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, suma de 30.000 lei cu titlu de daune morale”, se arată în decizia Judecătoriei Oradea.

Potrivit Mediafax, surse judiciare au declarat că Iulian Cosmin Colța a beneficiat de reducerea pedepsei în baza articolului 396 din Codul de procedură penală, în condițiile în care acesta și-a recunoscut fapta.

„Bărbatul a fost arestat preventiv în vara acestui an, acuzat de infracţiuni la viaţa sexuală, în fapt că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa minoră, Abigail Bordaş, încă de anul trecut, când fata era în vârstă de 13 ani. Aceasta este un copil problemă, care a dispărut de mai multe ori de la domiciliul din Oradea, dar şi de la DGASPC Bihor, unde fusese internată. În august 2018 fata şi-a înjunghiat bunica cu mai multe lovituri de cuţit pentru că i s-ar fi interzis să îşi mai vadă tatăl. Fiind minoră, fata nu a răspuns penal pentru fapta sa”, menționează sursa citată.

Violatorul lui Abigail Bordaș, fetița care și-a înjunghiat bunica în 2018, trimis în judecată10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor